Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
preokret u koprivnici

Rukometašice Podravke Vegete izborile Ligu prvakinja u dramatičnoj završnici

Korina Karlovčan je 15 sekundi prije kraja zabila svoj jedini, a ujedno i pobjednički pogodak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometašice Podravke Vegete plasirale su se u Ligu prvakinja nakon što su u nedjelju u finalu kvalifikacija u svojoj dvorani u Koprivnici svladale rumunjsku Craiovu sa 22:21 (12:14), a pobjednički gol zabila je 19-godišnja Korina Karlovčan 15 sekundi prije kraja susreta.

Većim dijelom susreta rumunjska Craiova bila je u vodstvu, u prvom poluvremenu u nekoliko navrata imala je četiri gola prednosti, a na odmor je otišla sa dva gola viška.

No, u drugom poluvremenu Koprivničanke, koje vodi proslavljeni hrvatski rukomataš Zlatko Saračević, zaigrale su puno bolje u obrani i u 37. minuti stigle su do poravnanja (15:15). Nakon toga igralo se gol za gol, i tako sve do 51. minute kada je rezultat bio 21:21.

U posljednjih devet minuta utakmice rezultat se nije mijenjao, ali sve do 15 sekundi prije kraja, kada je Korina Karlovčan zabila svoj jedini, a ujedno i pobjednički pogodak.

Kod Podravke Vegete najefikasnija je bila Ruskinja Natalija Čigirinova sa sedam golova, a Ana Turk postigla je četiri, dok je u redovima Craiove Jelena Trifunović postigla šest, a Florina Zamfir četiri pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider