Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
makedonac čupić

Makedonija u transu: 10.000 navijača dočekalo prvake Europe

Spektakularan doček imali su rukometaši Varadara koji su po prvi puta u svojoj povijesti postali prvaci Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od 10,000 ljudi dočekalo je u Skoplju rukometaše Vardara koji su proteklog vikenda prvi put u povijesti postali prvaci Europe.

Vardar je u finalu završnog turnira Lige prvaka u Kolnu pobijedio PSG 24-23 golom hrvatskog rukometaša Ivana Čupića u posljednjoj sekundi susreta. Dramatično je bilo i u polufinalu u kojem je makedonski sastav pobijedio Barcelonu 26-25 golom hrvatskog rukometaša Luke Cindrića dvije sekunde prije kraja susreta.

Europski rukometni prvaci su sletjeli u skopsku zračnu luku Aleksandar Veliki nešto iz 11 sati, odakle su do središta grada stigli otvorenim autobusom u bojama kluba na kojem je pisali "Šampioni".

Prije dolaska na središnji trg, rukometaši Vardara su prošli kroz spomenik "Porta Makedonija", a potom su na Trgu Makedonije dočekani ovacijama.

"Snovi su se ostvarili, hvala vam svima. Naslov europskog prvaka predstavlja ogroman uspjeh za rukomet i sport u Makedoniji," kazao je Cindrić, dok je Ivan Čupić dodao:

"Ja sam Hrvat i dolazim iz male zemlje, ali danas sam ponosan što sam Makedonac".

Čupić je prošle sezone osvojio europsku titulu u dresu Vive Targi Kielcea postavši prvi igrač u povijesti Final Foura u Kolnu koji je obranio naslov.

U redovima makedonskog kluba igra još jedan hrvatski reprezentativac Igor Karačić.

"Zajedno smo već pet godina i ostvarili smo san, uživaj Makedonijo," poručio je Karačić.

Izjave hrvatskih reprezentativaca možete pronaći nakon sat i pol prvog videa.

Rukometaše su zajedno s građanima dočekali i predsjednik Makedonskog rukometnog saveza Živko Mukaetov, gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski i direktor Agencije za sport i mlade Marjan Spaseski, a očekuje ih i prijem kod makedonskog predsjednika Đorđea Ivanova koji će ih odlikovati za zasluge.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider