Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Francuzi tek treći pot

Ždrijeb ispred piramida: Kauboji nositelji na povijesnom Svjetskom prvenstvu!

Prvenstvo će se održati od 13. do 31. siječnja, a po prvi puta će nastupiti 32 reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši uvršteni su u prvu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo koje će se u siječnju iduće godine održati u Egiptu, priopćio je IHF.

Ždrijeb skupina mundijala održat će se ispred piramida u Gizi 5. rujna, a uz Hrvatsku, nositelji će biti još Slovenija, Danska, Španjolska, Norveška, Njemačka, Portugal i Švedska.

U drugoj jakosnoj skupini bit će Egipat, Argentina, Austrija, Mađarska, Tunis, Alžir, Katar i Bjelorusija, a u trećem Island, Brazil, Urugvaj, Češka, Francuska, Južna Koreja, Japan i Bahrein.

U najslabiji bubanj svrstane su Angola, Zelenoortski otoki, Maroko, Kongo, Poljska, Rusija, pobjednik prvenstva Sjeverne Amerike i Kariba, te još jedna ekipa iz dodatnoga kvalifikacijskog turnira Južne i Srednje Amerike.

Strašno težak put do borbe za medalje

Prvenstvo će se održati od 14. do 31. siječnja, a imat će predznak povijesnog jer će na njemu po prvi put nastupiti 32 reprezentacije.

U prvoj fazi natjecanja bit će osam skupina s po četiri reprezentacije od kojih će tri najbolje proći u drugi krug. U tom drugom krugu imat ćemo četiri skupine s po šest reprezentacija, a po dvije najbolje iz svake grupe proći će u četvrtfinale i onda će se do kraja natjecanja igrati turnirskim sustavom.

Egipćani su zbog ovog natjecanja izgradili tri potpuno nove dvorane - u Borg el Arabu, gradu na obali Sredozemlja, te prigradskim naseljima glavnog grada Kaira koji se zovu Grad 6. listopada i Novoj prijestolnici (NAC), dok će se završnica igrati u Kairu u dvorani od 16.000 mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider