Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi kalendar

Objavljen datum kada Kauboji kreću u borbu za Olimpijske igre

Svjetska rukometna federacija (IHF) i Europska rukometna federacija (EHF) donijele su odluke vezane uz novi kalendar natjecanja zbog pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija igra ćei kvalifikacije za Olimpijske igre od 12. do 14. ožujka 2021. godine, priopćio je u subotu Hrvatski rukometni savez.

Olimpijske kvalifikacije za rukometaše prema prvobitnom planu trebale su se održati od 17. do 19. ožujka ove godine u Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj. Koronavirus je pokvario planove, pa je novi termin od 12. do 14. ožujka 2021. godine.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Turnir se igra u Parizu, a prvi suparnik Hrvatske je Francuska, zatim slijedi Portugal i na kraju Tunis.

Također, prema odluci EHF-a, otkazane su preostale kvalifikacijske utakmice za ženski Euro, a s obzirom na plasman na Europskom prvenstvu 2018. godine, hrvatska ženska seniorska reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u prosincu 2020. godine, kojem su domaćini Danska i Norveška.

To znači da su, uz domaćine Dansku i Norvešku, Euro 2020 izborile reprezentacije Francuske, Rusije, Nizozemske, Rumunjske, Švedske, Mađarske, Njemačke, Srbije, Španjolske, Slovenije, Poljske, Češke i Hrvatske.

Hrvatska je organizator Svjetskog kadetskog prvenstva za rukometašice (U-18). Hrvatska je uskočila kao zamjena za Kinu zbog koronavirusa. Prvobitni plan bio je da se prvenstvo održi od 18. do 30. kolovoza ove godine, a novi termin je od 29. rujna do 11. listopada 2020.

gol expired Beckham opisao trenutak kad je shvatio da je vrijeme za mirovinu: ''Samo je projurio pored mene'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider