Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bile su blizu čuda

Desetkovane hrvatske rukometašice pružile žestoki otpor, Francuska ipak slavila u Koprivnici

Hrvatska je u trećem kolu skupine 4 kvalifikacija za Europsko prvenstvo izgubila od Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice poražene su u Koprivnici od Francuske sa 19:21 (8:12) u utakmici 3. kola skupine 4 kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Josipa Mamić je s pet pogodaka bila najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji. Valentina Blažević je postigla četiri gola, a Dejana Milosavljević tri. Tea Pijević je sakupila sedam obrana u drugom poluvremenu, a Ivana Kapitanović pet u prvom dijelu.

Francuskinje je sa četiri pogotka predvodila Coralie Lassource, a po tri su postigle Deborah Lassource i Estelle Nze Minko.

Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda iz tri nastupa, a Ukrajina je treća s dva boda iz dva nastupa. Bez bodova je Češka. Utakmice Češke i Ukrajine su odgođene zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Francuska je aktualni olimpijski pobjednik

Izabranice Nenada Šoštarića pružile su odličan otpor aktualnim olimpijskim pobjednicama. Nakon prvih 27 minuta utakmice Francuska je imala samo jedan pogodak prednosti (8:9). No, u posljednje tri minute prvog poluvremena prvo je precizna bila Bouquet, a potom dvaput Nze Minko koja je golom u posljednjoj sekundi donijela gošćama četiri pogotka prednosti za drugi dio.

Francuskinje su u početnim minutama drugog poluvremena dvaput došle do šest golova prednosti (9:15, 10:16), da bi golovima Josipe Mamić iz sedmerca te Paule Posavec i Dejane Milosavljević iz igre Hrvatske smanjila zaostatak na -3 (13:16) u 40. minuti.

Čvrstom igrom u obrani, uz nekoliko obrana Tee Pijević, hrvatske rukometašice su izborile priliku da se približe gošćama na samo jedan gol. Nažalost, od 48. do 52. minute tri hrvatska napada su ostala neralizirana pa je golom Lassource Francuska u 53. minuti opet otišla na +3 (17:20).

U posljednju minutu se ušlo s -1

Nakon punih devet minuta bez pogotka hrvatska kapetanica Katarina Ježić je u 57. minuti pogodila s crte za 18:20. Tada je isključena Kristine Prkačin, ali Pijević je obranila 'zicer' Nocandy, a Josipa Mamić postigla gol s igračicom manje za -1 (19:20).

Na ulasku u posljednju minutu Francuskinje su golom Debore Lassource ipak došle do dva gola prednosti (19:21) što je bio i konačan rezultat dvoboja.

Valja istaknuti da je Hrvatska u značajno oslabljenom sastavu, bez prve postave u vanjskoj liniji, drugo poluvrijeme dobila sa 11:9.

Za tri dana Francuska će ugostiti Hrvatsku u Toulouseu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider