Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'mama rodila dva sina...'

Prijateljstvo iznad zavisti: 'Mi smo tim i idemo odvesti Hrvatsku na Olimpijske igre'

Rukometni vratari ponekad su 'pola momčadi' u najvažnijim utakmicama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su dva dana ostala do odlaska rukomente reprezentacije na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Danskoj. Jednu od važnijih uloga na turniru igrat će naši vratari, Ivan Stevanović i Filip Ivić, dvojica izravnih konkurenata za poziciju prvog čuvara mreže, ali i dvojica velikih prijatelja među kojima zavisti, naglašavaju, nikada nema.

Biti na golu nikada nije lako. Posebno kada je reprezentacija u pitanju.

"U rukometu je golman pola momčadi. Zapravo je dio ekipe, a u drugu ruku nije jer je sam. Zapravo smo mi jedan poseban dio, da tako kažem", kaže hrvatski junak s Europsko prvenstva u Poljskoj Ivan Stevanović.

* Trpite li šale na svoj račun i vi rukometu kao recimo u nogometu?

"Pa uvijek! Ima onih viceva: mama je rodila dva sina, jedan je bio golman. Navikli smo na to, kao što je moj stariji kolega rekao, današnji rukomet bez golmana je nula, tako da je jedna vrlo zahtjevna pozicija", kaže vratar PPD Zagreba Filip Ivić.

To je na svojoj koži posebno neugodno osjetio Mirko Alilović. Velika rukometna zvijezda privremeno se povukao iz reprezentacije zbog teških kritika navijača, koje su neopravdano uključivale i njegovu obitelj. Mirko je sve to emotivno proživio.

"Imaju neke stvari koje su van rukometa, koje su se dotakle mene i moje obitelji, a ja smatram da je obitelj iznad svega", rekao je Alilović, koji ima podršku dvojice aktualnih vratara u reprezentaciji.

"Mi smo mu velika podrška velika podrška jer je on tako bio prema nama. Prvi put kad sam došao u reprezentaciju, ja sam mu iznimno zahvalan na tome, i sigurno da će se Mirko vratit", kaže Ivić.

"Sigurno da mu nije bilo lako. Trpio je kritike koje nisu stajale, da tako kažem. Mi smo takava pozicija. Jednostavno, nije nam lako: ono što se kaže, ili si heroj ili te vide svi kao nekoga tko je kriv za nešto", dodao je Stevanović

I sada je borba za mjesto među vratnicama reprezentacije spala na njih dvojicu. Iako oni naglašavaju:

"Stvarno ne gledamo to kao konkurenciju. Mislim da ovakvo prijateljstvo nas je i dovelo do ovoga gdje jesmo. Super se slažemo i izvan terena i mislim da bi na svim pozicijama takav odnos trebao biti", tvrdi Ivić.

"Sa sportske strane gledano, guramo jedan drugoga, ali zapravo smo svi tu s jednim ciljem. A to su naravno olimpijske kvalifikacije, da se probamo kvalificirati i da nastaviti jedan pozitivan niz", veli Stevanović.

* Tko su najsnažniji pucači u redovima naše reprezentacije?

"Da ne nabrajam sad: od Duvnjaka, Mandalinića, Kopljara, Mamića... svi su stvarno u dobroj formi. Najbitnije je da smo svi zdravi, da idemo tamo odigrat pravi turnir", zaključio je Ivić.

Sve utakmice Kauboja moći ćete pratiti u programu Doma TV i na portalu GOL.hr. Prvi susret na rasporedu je u petak od 20:30 kada igramo protiv domaćina Danske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider