Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka ih strašno težak put

Domaćin rukometnog Eura sanja prvu medalju: Nikad nisu ušli u polufinale, sad vide svoju šansu

Europsko rukometno prvenstvo igrat će se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. siječnja 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćini nadolazećeg Europskog rukometnog prvenstva bit će Mađarska i Slovačka. U njihovim gradovima (Budimpešta, Debrecen, Szeged / Bratislava, Košice) od 13. do 30. siječnja održat će se europska smotra na koju mnogi stižu s aspiracijama koje sežu do osvajanja medalje.

Što se organizatora tiče, kudikamo izraženije ambicije imaju Mađari, koji posljednjih godina silne novce ulažu u klupski rukomet i nadaju se da je došlo vrijeme da i reprezentacija napravi ozbiljan rezultat.

Uložili su dosta i u domaćinstvo ovog Eura, izgradili nove dvorane u Budimpešti i Szegedu te s nestrpljenjem iščekuju početak turnira.

Legendarni Laszlo Nagy, koji je za reprezentativni dres nosio punih 20 godina, od 1999. do 2019., danas obnaša funkciju menadžera reprezentacije. Za službenu stranicu Europskog prvenstva pričao je o stanju u redovima Mađara.

"Promijenili smo filozofiju i mentalitet otkako sam preuzeo dužnost potpredsjednika zaduženog za muški rukomet. Naš glavni fokus je na tome da redovito budemo među osam do 10 najboljih reprezentacija. Prosječna dob našeg trenutnog kadra je oko 25 godina, a u današnjem rukometu igrači i poslije 30. godine daju sve od sebe, što nam otvara prostor da barem šest-sedam godina radimo i napredujemo s ovom skupinom igrača."

O ambicijama je Nagy rekao:

"Savez očekuje da budemo među prvih osam. U dugoj povijesti mađarskog muškog rukometa nikad nismo osvojili medalju, ali usuđujemo se sanjati. Možemo kreirati iznenađenje", smatra Nagy.

Mađarska se nalazi u skupini B koja će se igrati u Budimpešti, a suparnici će im biti Nizozemska, Portugal i Island. Dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe prolaze u drugi krug, s tim da prenose bodove osvojene u međusobnoj utakmici protiv momčadi koja će skupa s njima proći dalje.

Drugi krug će se također igrati u Budimpešti, u istoj dvorani (New Budapest Arena) u kojoj će se Mađari natjecati u okviru skupine B. Da će Mađari imati vraški težak posao, sugerira pogled na ono što ih čeka u nastavku turnira. U tom drugom krugu zajedno s dvije najbolje reprezentacije iz skupine A (Danska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora) i skupine C (Francuska, Hrvatska, Srbija, Ukrajina) formirat će novu grupu iz koje će u konačnici samo dvije najbolje ekipe proći u polufinale.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider