Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
triler u areni

Zagreb u napetoj završnici pobijedio Nantes i osvojio važne bodove

Heroj Zagreba bio je slovenski vratar Urh Kastelic.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 12. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni pobijedio Nantes 23:22 osvojivši iznimno važne bodove u borbi za plasman u osminu finala.

Junak utakmice bio je slovenski vratar Urh Kastelic koji je 30 sekundi prije kraja utakmice obranio kontru Draganu Pechmalbecu koji je mogao izjednačiti na 23:23 i otkinuti hrvatskom prvaku možda i ključne bodove u borbi za nastavak natjecanja.

Hrvatski prvak je odigrao sjajno prvo poluvrijeme nakon kojeg je imao četiri gola prednosti (12:8). Zagreb je posebno dobro odigrao u obrani primivši u 30 minuta samo osam golova. U prvom poluvremenu sjajno raspoloženi su bili Damir Bičanić sa četiri gola, te Urh Kastelic sa sedam obrana.

Nažalost, u prvih desetak minuta drugog poluvremena gledali smo drugačiju sliku. Nantes je podigao ritam igre, zaigrao daleko čvršće u obrani i prednost Zagreba počela se topiti. U 40. minuti gosti su stigli na samo pogodak zaostatka (15:14). Uzvratio je Zagreb i u 45. minuti je imao tri gola viška (18:15), no Nantes se ponovo približio na gol minusa (19:18).

Uslijedila su tri Zagrebova gola u nizu i pet minuta prije kraja hrvatski prvak je pobjegao na +4 (22:18). Činilo se kako će to biti dovoljno za sigurnu pobjedu, ali uslijedila je drama. Nantes se minutu i pol približio na pogodak zaostatka (23:22), a 35 sekundi prije kraja Dragan Pechmalbec je imao kontru za izjednačenje, ali je sjajni Kastelic obranio zicer francuskog rukometaša osiguravši Zagrebu pobjedu.

PPD Zagreb su do pobjede vukli Domagoj Pavlović sa sedam golova, te Zlatko Horvat i Damir Bičanić sa po četiri pogotka, dok su u francuskim redovima najefikasniji bili Eduardo Gurbindo i Nicolas Claire sa po četiri gola.

Nantes je ovim porazom propustio preuzeti vodstvo na ljestvici, dok je PPD Zagreb dostigao Wislu Plock i IFK Kristianstad i sada sve tri momčadi imaju po šest bodova, ali Zagreb ima utakmicu više.

U idućem kolu hrvatski prvak će 24. veljače gostovati kod Pick Szegeda, a u zadnjem kolu 4. ožujka će ugostiti IFK Kristianstad.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider