Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u pripremi je novi wunderkind

Hrvatski heroji s nedjeljne utrke za Dnevnik Nove TV: "Bit ćemo još i bolji"

Iako su bili u drugoj vožnji sljemenske utrke u Svjetskom kupu, Rodeš, Kolega i Vidović brzo su išli spavati taj dan.

Istok Rodeš za Novu TV

Hrvatsko skijanje ponovno je na naslovnicama, a za naše skijaške reprezentativce odmora nema. Iako su čak trojica bila u prvih 20 na nedjeljnoj utrci Svjetskog kupa Snježna kraljica, slavlja nije bilo. Na spavanje se išlo već nakon Dnevnika.

Trening je bio već rano ujutro, a sezona je u punom zamahu. Istok Rodeš i društvo očekuju ozbiljne rezultate u kontinuitetu, jer kvaliteta za to očito postoji.

"Spavanje u 9. Nakon utrke je uglavnom teže zaspati, ako je dobro. Ako je loše, onda me to muči", rekao je Istok Rodeš, koji je sljemensku utrku završio na 7. mjestu.

Rodeš je 17. slalomaš svijeta!

Štapovi i skije bili su na stazi od ranog jutra, jer od subote slijede klasici Svjetskog kupa kada su staze u pitanju.

"Dobro trenirati i dati sve od sebe bilo pred domaćom ili stranom publikom. Slijede dvije utrke u Austriji i Švicarskoj koje su klasici... Adelboden, Schladming, Kutzbuhel... Teži tereni što nama paše i dat ćemo sigurno sve od sebe", rekao je Elias Kolega, 20. s nedjeljne utrke.

Rodeš je trenutno 17. slalomaš svijeta sa 72 boda nakon pet urka. Ušao je u pravu formu, a do kraja sezone je još sedam slaloma.

"Imam jako dobar broj sada, ali mislim da imam i manji pritisak nego prije Sljemena. Nakon Madone je to trebalo ponoviti ovdje i sada mogu opušteno u ostatak sezone uzeti što mi se pruža", rekao je Rodeš.

Svi redom su složni - imamo pravu podršku kada je logistika u pitanju.

"Mislim da savez radi odličan posao. Nema previše novaca, ali su nam se pružili odlični uvjeti. Ima prostora da bude još bolje. Bit će i bolja podrška ako budu bolji rezultati. Ja sam zadovoljan", smatra Matej Vidović, 15. s nedjeljne utrke.

Tek dolazi pravi wunderkind - Tvrtko Ljutić

Naši asevi ističe kako će reprezentacija raditi rezultate u kontinuitetu, i bolje od ovih na Sljemenu.

"To je najrealnije. Mislim da ćete nas gledati i na puno višim mjestima", uvjeren je Kolega.

A jedan od onih koji kuca na vrata je i 16-godišnji Tvrtko Ljutić, koji je bio predvozač na Sljemenu.

"Očekivao sam na početku sezone da će oni biti super i ostvarili su moja očekivanja. Za mene ima još dosta vremena da budem među 30. Strpljiv sam", kaže Ljutić.

Rodeš, koji je bio juniorski prvak svijeta, ima jednostavnu filozofiju za one najmlađe.

"Primite se posla od malih nogu i vjerujte u sebe. Put je dug. Traje, ali ako se odlučite za to i vjerujete u sebe, bude vam se i vratilo."

Njima, a pogotovo njemu, se vraća. Skijanje je ponovno u modi i s nestrpljenjem očekujemo sljedeće postaje Svjetskog kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider