Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pripreme za Euro

Izbornik rukometne reprezentacije izrazio samo jednu želju, Lino Červar dobio važnu funkciju

Europsko rukometno prvenstvo održava se od 13. do 30. siječnja u Slovačkoj i Mađarskoj.

Europski viceprvaci u Zagrebu odrađuju prvu fazu završnih priprema za Europsko prvenstvo 2022. koje već od svog starta nudi najzahtjevnije protivnike.

Otvaramo s Francuzima, potom nas čekaju Srbija i Ukrajina, a samo prve dvije reprezentacije prolaze dalje.

"Ova reprezentacija, po mišljenju stožera, idealan je spoj mladosti i iskustva. I s puno igrača sposobnih igrati u oba smjera", rekao je izbornik Hrvoje Horvat, a njegov pomoćnik Ivano Balić dodao:

"Danas više nego ikad se traži od igrača da igraju u oba smjera. Misim da svi ovi mladi to mogu, a i stari, tako da s tim ne bi trebali imati problema".

"Znamo i sami da je svaka medalja koju smo osvojili je ovisilo o defanzivi. Tako će biti i na ovom prvenstvu i s tom mišlju idemo prema Mađarskoj", kazao je izbornik.

Uvodnu skupinu igramo u Szegedu, a put nas potom, vjerujemo, vodi u Budimpeštu. Bolju pozivnicu za navijače teško je poželjeti.

Novi koordinator za muški rukomet Lino Červar pogled je bacio puno dalje od predstojećeg Europskog prvenstva i ponudio optimističan plan.

"Krajnji cilj je odlazak na Olimpijske igre koje smo izgubili ove godine, da idemo na Igre u Pariz na osvajanje treće zlatne medalje."

Do kraja godine reprezentativci će trenirati u Zagrebu i Poreču, a od 1. siječnja sele u Osijek. Tamo će im se priključiti i igrači iz Bundeslige, te će potom zajedno otići u Szeged. Prvenstvo počinje 13. siječnja.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider