Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO Raspad europskog prvaka: Voda nam je došla do grla!

Od danas su u štrajku vaterpolisti Splitskog Jadrana i Šibenika. Plaće nisu vidjeli mjesecima, a sve je evidentnije da bez ozbiljnog pospremanja unutar sportskog sustava u državi, izlaza neće biti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od imena kluba Jadran, ogorčeno će igrači, ostala su samo tri prva slova, JAD. Igrači dvostrukog prvaka europe u štrajku su. Mjesecima nisu primili plaću. Ne žele trenirati, nisu sigurni hoće li nastupiti u sljedećoj utakmici Jadranske lige.

'Nisam dobio plaću nekoliko mjeseci, teško je. Bit će još neki sastanak i toplo se ndam rješenju', kazao je kapetan VK Jadran Andro Franičević.

Neki od Jadranaša se tome ne nadaju. Pokušavaju preživjeti, čak i zaduživanjem.

'Kako preživljavam? Zadužim se a dugove treba vratiti, kaže Domagoj Kuzmanić.

Kao vrhunskom sportskom društvu grad Split Jadranu iz proračuna godišnje omogući 800 tisuća kuna. Tim novcima financiraju se omladinske škole, režije i ostatak klupskog hladnog pogona. Plaće igračima nisu gradska briga, tvrdi gradonačelnikov savjetnik za sport Ivan Veštić.

'Grad daje novac iz proračuna, mi ne možemo pokrivati plaće igračima to je stvar Uprave.'

'Ono što mi možemo je pomoći organizacji i vođenju natjecanja, ove godine smo na sebe preuzeli troškove sudaca i delegata', kazao je predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Novca za vaterpolo nema dovoljno. Savez našeg najtrofejnijeg klupskog sporta pobrinuo se pokriti dio troškova. No klubovi propadaju. Osim Jadrana voda do grla došla je i vaterpolistima Šibenik NCP-a. Plaću nisu vidjeli pet mjeseci. Razmišljaju o nenastupanju u sljedećoj utakmici.

'Razmišljamo o tom nepopularnom potezu. Ne znam, nije briga ni grad ni Upravu za nas,' kazao je vaterpolist Šibenika Andrija Španja.

Hrvatski vaterpolo u teškoj je situaciji. Igrači dva naša kluba trenutno su na suhom. Ni sami nisu sigurni žele li se nastaviti baviti ovim sportom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider