Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Životna drama

Crnogorski odbojkaš ukrao mini-bus kako bi pobjegao iz Ukrajine: Klub ga prijavio policiji

Rajko Strugar, crnogorski odbojkaš ukrao je klupski mini-bus kako bi pobjegao iz Ukrajine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rajko Strugar, crnogorski odbojkaš koji nastupa za ukrajinsku Rešetilovku ukrao je klupski mini-bus kako bi pobjegao iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Početak ruske invazije zatekao ga je u gradu Poltavi koji se nalazi na putu između Harkiva i Kijeva:

"Sve je bilo uobičajeno, život se odvijao sasvim normalno, trenirali smo, igrali. Znali smo da se nešto događa, pričali smo o tome uz kavu, ali nitko nije vjerovao što će uslijediti", kazao je Strugar koji je desetak dana prije početka rata bio u Crnoj Gori kako bi produžio vizu za boravak u Ukrajini.

Dva dana su se skrivali u podrumu

Nažalost, u ranojutarnjim satima 24. veljače započela je ruska invazija na Ukrajinu.

"Nas trojica stranaca smjestili smo se u podrum. Tražili smo od menadžera kluba da odemo iz Ukrajine, ali on nam je dao neodređene odgovore. Htjeli smo platiti koliko treba i kome god treba samo da stignemo do granice, ali nismo naišli na razumijevanje", kazao je za crnogorske Vijesti pa otkrio da mu je tad pala na pamet luda ideja.

"Ispred zgrade je bio parkiran klupski mini-bus. Bio je tu četiri, pet dana, nitko ga nije koristio, a ja sam tijekom dvije večeri u podrumu napravio plan puta. Rekao sam svom suigraču iz Bjelorusije da idem mini-busom, s njim ili bez njega. Bio je skeptičan, ali u subotu ujutro smo krenuli".

Klub ih prijavio za krađu mini-busa

Samo dva sata kasnije, na putu prema granici s Moldavijom stigla im je poruka da su prijavljeni za krađu mini-busa.

"Ljudi iz kluba su vidjeli da nema mini-busa i na društvenim mrežama su objavili da smo ukrali mini-bus. Molili su svakoga tko nas vidi da nas zaustavi, to su objasnili brigom za našu sigurnost, a u isto vrijeme prijavili su nas policiji", rekao je Strugar pa dodao:

"To je bilo jedino rješenje u tom trenutku, nije bilo vremena za čekajnje, već za akciju. Grad Poltava se nalazi na autocesti od Harkova do Kijeva. Nažalost, dobro se zna kakve se borbe vode oko ova dva grada i koliko je važna cesta između njih".

gol expired Ecclestone navukao na sebe bijes svjetske javnosti: Šokirao izjavom o Putinu divider

Iako su imali spremnu rutu za bijeg iz Ukrajine, Strugar i njegov suigrač su naišli na brojne poteškoće - barikade, porušene mostove, avione, a onda 200 kilometara od granice s Moldavijom zaustavila ih je policija.

"Čim je čovjek na tom punktu otišao s našim dokumentima, znao sam da će biti problema. Kad se vratio rekao nam je da moramo napustiti mini-bus jer su dobili prijavu da je ukraden. Bili su ljubazni, sve im je bilo jasno, ali nisu imali izbora", rekao je pa dodao kako im je upravo policija pomogla da dođu do graničnog prijelaza.

Strugarov otac ušao u Ukrajinu, a on bježi iz nje

Primio nas je stariji bračni par iz Moldavije koji je išao na taj prijelaz, a u isto vrijeme Strugar je čuo da je njegov otac Vladimir ušao u Ukrajinu.

"Onog dana kad je počeo rat u Ukrajini, on je krenuo iz Crne Gore. Stigao je u Moldaviju kako bi me pričekao negdje, cijelo smo vrijeme bili u kontaktu. Kad sam mu javio da su nam oduzeli mini-bus, on je krenuo prema meni. Ušao je u Ukrajinu, a ja bježim iz Ukrajine", kazao je crnogorski odbojkaš pa dodao:

"Sreli smo se na pedesetak kilometara od granice u ukrajinskom teritoriju. Promijenili smo i treće vozilo i na kraju stigli u sigurnu zonu, a možda i u posljednji trenutak je jer taj granični prijelaz bio prepun ljudi", zaključio je Strugar koji se trenutno nalazi na sigurnom u Crnoj Gori.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider