Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zadnji u skupini

Hrvatski ragbijaši namučili moćnu Švicarsku, ali su ipak morali stisnuti ruku protivniku

Hrvatska je poražena od Švicarske i zadnja je u Trophy diviziji Europskog kupa nacija.

Nik Jurišić (Foto: Ivo Ravlić/Cropix)

Hrvatska ragbijaška reprezentacija zauzela je posljednje mjesto u Trophy divziji Europskog kupa nacija, trećem kvalitativnom razredu europskog ragbija, u susretu posljednjeg 5. kola Hrvatska je u Makarskoj izgubila od pobjednika ove divizije Švicarske sa 22-32 (17-10).

Hrvatska će tako sljedeće godine opet igrati u Konferencijskoj ligi, odnosno četvrtom rangu europskog ragbija.

Prvotiv Švicarske, koja je u sva tri svoja prethodna nastupa ostvarila visoke pobjede, Hrvatska je čak bila i u prednosti na poluvremenu, no u nastavku je do izražaja došla "šira klupa" Švicarske koja je s dva polaganja u razmaku od samo četiri minute sredinom drugog poluvremena preokrenula rezultat.

Sjajnih pola sata Hrvatske

Dvoboj nije dobro počeo za naše ragbijaše pa je nakon samo 10-ak minuta bilo 10-0 za Švicarsku. No, uslijedilo je sjajnih pola sata Hrvatske tijekom kojih je naša reprezentacija postigla 17 poena pritom ne primivši niti jedan. Polaganja su postigli Ivo Perić i Krešimir Ćorić, oba puta je precizan iz pretvaranja bio Jason Newton, a Newton je usto pogodio i kazneni udarac pa se na odmor otišlo s vodstvom Hrvatske od 17-10.

Tijekom prvih 15-ak minuta nastavka Hrvatska je uspijevala biti ravnopravna, no potom je Švicarcima prošlo nekoliko ispucavanja nogom zahvaljujući kojima su stigli do dva polaganja kojima su preokrenuli rezultat i poveli sa 22-17. U samoj završnici Švicarci su iz kaznenog udarca i još jednim polaganjem uz pretvaranje pobegli na 32-17. U posljednjoj akciji na utakmici Marko Svaguša je postigao polaganje za konačni rezultat.

U drugoj utakmici 5. kola Švedska je svladala Litvu sa 17-15.

Švicarska je osvojila prvo mjesto s maksimalnih 20 bodova, druga Ukrajina 9, treća Švedska 9, četvrta Litva 7, a peta Hrvatska 5 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider