Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hokej na ledu

Prvi Medvjed već napustio brlog: Otišla bivša zvijezda Jesenica

Slovenski napadač Robert Sabolič svega je nekoliko tjedna proveo u brlogu zagrebačkih "mevjeda", a već je zatražio ispisnicu iz kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Sabolič i zagrebački KHL Medveščak sklopili su dogovor kojim igrač na osobni zahtjev raskida ugovor s klubom i već prije početka sezone napušta Zagreb zbog prelaska u švedski klub Södertälje.

>> 'Medvjedi' se ozbiljno pripremaju za novu sezonu

>> Medveščak doveo mladu zvijezdu Jesenica!

Podsjetimo, Sabolič je sredinom travnja ove godine, netom nakon završene EBEL sezone iz slovenskih Jesenica prešao u zagrebački Medveščak.

Finaliziramo pregovore oko novog trenera te ćemo do kraja srpnja kompletirati momčad...

- Ranko Vučinić
"Nažalost, Saboličeva karijera u Medveščaku bila je vrlo kratkog vijeka. Igrač je zatražio neodgodiv odlazak iz kluba, a slijedom ugovora koji klub ima s igračima, igrač ima pravo na napuštanje kluba uz određene obaveze prema klubu iz kojeg odlazi", izjavio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić i dodao:

"Klub je u potrazi za igračem koji će nadomjestiti Saboliča, finaliziramo pregovore oko novog trenera te ćemo do kraja srpnja kompletirati momčad. A dolasci i odlasci igrača poput ovoga sa Saboličem sasvim su uobičajena pojava u profesionalnom sportu. Nažalost, želja za odlaskom igrača i promjenom kluba očito su ovoga puta bili jači od želje za igranjem pred zagrebačkom publikom i osjećaja pripadanja neviđenoj sportskoj atmosferi i navijačkim emocijama kakvu Medvjedi i njihova publika u Zagrebu zasigurno imaju. Mi smo uvjereni kako će na isti način kroz nekoliko godina igrači raskidat svoje ugovore zbog Medveščaka i dolazit u Zagreb, a uostalom neki su to već i napravili i znamo da nisu požalili," zaključio je Vučinić.

Nova zagrebačka ledena sezona počinje 2. rujna kada u Zagreb na drugo izdanje Memorijalnog turnira Ferdo Spajić (2. do 4. rujna 2011.) pristižu momčadi HC Vitkovice iz Češke, švicarski EV Zug te njemački EHC München. Regularna EBEL sezona počinje 9. rujna, a prvu domaću EBEL utakmicu "medvjedi" bi prema planovima trebala biti odigrana u nedjelju 11. rujna u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Ovih dana aktualizirana je i mogućnost proširenja EBEL s postojećih 10 klubova na 12 klubova pod uvjetom da se ligi pridruže 2 češka hokejska kluba. Istovremeno uz mogućnost proširenja lige EBEL razmatra se i mogućnost stvaranja nove lige EBEL2 u kojoj bi igrali drugi sastavi momčadi koje su članice sadašnje regionalne lige EBEL.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati