U Zagrebu sve jača euforija; nakon tijesnog poraza u posljednjim sekundama u prijateljskoj utakmici s Nadom te prve pobjede u Prvenstvu Hrvatske nakon čak dvije sezone, Zagrebaši su ovaj put s 19:5 svladali slovenskog prvaka Ljubljanu.

Zagreb je sve svoje poene ostvario u prvom dijelu te je već na poluvremenu bilo visokih 19:0, da bi Slovenci do kraja susreta samo umanjili razliku, a Zagreb došao do novog velikog slavlja. Slijede tri tjedna reprezentativne pauze, a hoće li momčad s Rudeša nastaviti nizati pobjede, vidjeti ćemo nakon reprezentacije u utakmicama protiv državnih prvaka i doprvaka; 26.10. slijedi gostovanje kod Nade u Splitu, a vikend kasnije, na domaćem terenu će ugostiti susjede iz Mladosti.

Nešto kasnije, u drugoj utakmici kola, u Sinju smo gledali izjednačeni susret u kojem su odlični domaćini bili tvrd orah za favoriziranu Nadu. Unatoč 7:17 rezultatu na poluvremenu, borbeni Sinjani se ne predaju te polaganjem kapetana Grčića i pretvaranjem Klarić-Kukuza, umanjuju svoj zaostatak na 14:17.

Unatoč brojnim pokušajima, domaćini više ne uspijevaju poentirati te krajem susreta rade prekršaj za kazneni udarac, koji uspješno pretvara Plazibat te s 14:20 vodi Nadu do pobjede. Utakmicu je s tribina gledao i izbornik hrvatske reprezentacije Milan Yelavich.