Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
novo slavlje

Prva pobjeda Medveščaka u Boljšoj ledenoj palači

Hokejaši Medveščaka upisali su drugu uzastopnu pobjedu u gostima u KHL-u nakon što su svladali Soči s 1-0 (0-0, 0-0, 1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je gotovo dva mjeseca čekao pobjedu u gostima, a onda je u četvrtak u Moskvi dobio Spartak s 1-0 i u subotu istim rezultatom Soči. Pobjednički gol zabio je Bobby Butler u 54. minuti.
S golom Butlera i 39 obrana MacIntyrea Medvjedi su prvi puta slavili u Boljšoj ledenoj palači.

Prva pobjeda u povijesti Medvjeda u Sočiju došla je na krilima 39 obrana vratara Drewa MacIntyrea i pogotka Bobbyja Butlera u posljednjoj trećini. Od početka otvorena i izjednačena utakmica u drugoj trećini bila je u znaku specijalnih timova, a posljednja u pojačanom pritisku na oba vrata.

„Jako sam sretan i zadovoljan s pobjedom jer smo se danas susreli s teškim protivnicima. Moja momčad je odlično odgovorila na sve izazove, nastavila se boriti i pronašla način. Drew je ponovno bio izvrstan na golu, držao nas u igri i osigurao da taj jedan pogodak bude dovoljan. Zadovoljan sam s trudom cijele momčadi i ponosan sam na sve dečke“, komentirao je nakon druge u nizu gostujuće pobjede glavni trener Medvjeda, Gordie Dwyer.

Još jedan susret u kojem se borilo za svaki pak i centimetar prostora na ledu otišao je na stranu Medvjeda. MacIntyre i Barulin, vratar Sočija, izmjenjivali su obranu za obranom u prvoj trećini u kojoj niti jedna momčad nije uspjela uspostaviti veću kontrolu igre.

S početkom druge trećine, krenula su i isključenja za Medvjede koji su ih nanizali četiri, a jedinica za igru s igračem manje odradila je vrhunski posao.

„Naša igra s igračem manje i Drew su danas odradili najveći dio posla i najzaslužniji su za ovu pobjedu. Ta isključenja u drugoj trećini dogodila su se u žaru borbe i srećom svi su potegnuli i dobro je prošlo“, izjavio je strijelac jedinog pogotka susreta, Butler.

A specijalnu momčad pohvalio je i vratar: „Nakon svih obranjenih prilika s igračem manje, dobili smo moment i podigla nam se energija i intenzitet s kojim smo igrali. A da biste pobijedili u hokeju, morate igrati intenzivno.“

Najbolju priliku utakmice do samog pogotka imali su domaćini na samom kraju druge trećine, no realizacija se pokazala kao problem. U sve jačim i bržim napadima u posljednjih 20 minuta, oba vratara bila su na visini zadatka do 53. minute kada je Butler u pravom trenutku doklizao s lijeve strane mreže i doveo Medvjede na semafor.

„Bolduc je odigrao odličnu akciju i dao pak za Parea koji se spustio i pucao ispred mreže, Bolduc je bio u naletu na mrežu, a ja sam pronašao otvoreni prostor“, opisao je Butler svoj pogodak.

Do kraja susreta Medvjedi su u još dva navrata opasno zaprijetili Barulinu, a gosti su uz jedno isključenje pokušavali doći do izjednačenja pa su posljednju minutu odigrali bez vratara, s igračem više.

Medvjedi se vraćaju na domaći led u ponedjeljak, 28. studenog s početkom u 19 sati. U Ledenoj dvorani će u tom domaćem nizu dočekati tri momčadi Istoka, a kao prvi stiže Sibir iz Novosibirska.

HK SOČI – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 0:1 (0:0;0:0;0:1)

KHL, Boljšoj ledena palača, Soči

STRIJELCI:

53:57 0-1 Butler (Pare, Bolduc)

UDARCI NA VRATA: 39 - 24

ISKLJUČENJA: 6 min – 14 min

HK SOČI: Barulin, Šikin, Krikunov, Ignatuškin, Kosticin, Aleksandrov, Homickij, Padakin, Maxwell, Skačkov, Fantenberg, Mamkin, O'Dell, Grebenšćikov, Levickij, Pedan, Mamašev, Zaharčuk, Mereskin, Tolpeko

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: MacInytre, Garnett, Genoway, Lessio, Mertl, Parlett, Bezina, Butler, Katic, Pare, Krejčik, Smith, Giroux, Glumac, Bolduc, Sauve, Larkin, Zanoški, Perkovich, Arkalov

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider