Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oglas

Prva BHM konferencija okupit će vrhunske svjetske atletske stručnjake

Na programu konferencije su dva panela i predavanje trofejnog atletskog trenera Johna Coghlana

PR (Foto: PR)

Boris Hanžeković memorijal obogaćen je ove godine događanjem koje će zasigurno pridonijeti promicanju atletike u Hrvatskoj i širenju informacija neophodnih za razumijevanja trendova u svjetskoj atletici. Naime, u sklopu 73. Boris Hanžeković memorijala će u subotu 9. rujna s početkom u 12 sati u Hotelu Hilton Garden Inn biti održana prva BHM atletska konferencija koja će u Zagrebu okupiti vrhunske atletske stručnjake i poznata imena iz svijeta atletike

Na programu konferencije su dva panela i jedno predavanje. Na prvom panelu pod nazivom „Prednosti organizacije velikih sportskih događaja“ sudjelovat će predstavnik Ministarstva turizma i sporta RH, Jose Luis De Carlos iz Europske atletske federacije, project manager Boris Hanžeković memorijala Natko Bošnjak, predsjednik Organizacijskog odbora prošlogodišnjeg Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu Slobodan Branković i profesor s Fakulteta ekonomije i biznisa u Zagrebu Tomislav Globan.

Moderator će biti Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti.
Cilj je pokazati kako velika sportska događanja utječu na popularnost sporta i privlačenje publike, ali i na poticanje sportskog turizma.

Prednosti i mane World ranking sustava

Drugi panel pod nazivom „World ranking sustav“ predstavit će novi sustav kvalifikacija za velika atletska natjecanja. Cilj je educiranje trenera, menadžera kao i samih atletičara o novom sustavu te rasprava o sustavu.

Sudionici panela bit će Andras Szabo iz Svjetske atletske federacije, menadžer Boris Hanžeković memorijala i brojnih vrhunskih atletičara Alfons Juck, skakač u dalj i suosnivač Jumpers World Agencije Andreas Trajkovski i Tevž Korent, trener Anite Horvat, Klare Lukan te donedavno Maruše Mišmaš Zrimšek.

Moderator je Hrvoje Slišković, urednik sportske rubrike Jutarnjeg lista.

PR PR (Foto: PR)

Predavanje trenera Jasmine Camacho-Quinn i Andrea De Grassea

Kraj konferencije predviđen je za predavanje vrhunskog i svjetski poznatog atletskog trenera Johna Coghlana, koje je do olimpijskog zlata doveo Jasmine Camacho-Quinn (100m prepone) i Andrea De Grassea (200m). Coghlan će govoriti o specifičnostima treninga za pojedine atletske discipline, a naglasak će biti na posebnim segmentima treninga čiji razvoj doprinosi stvaranju vrhunskog rezultata.

Prva BHM atletska konferencija namijenjena je sportašima, trenerima, managerima u sportu ali i široj javnosti koja će od vrhunskih svjetskih stručnjaka imati jedinstvenu priliku saznati kako izgleda svijet atletike iznutra!
Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je potrebno prijaviti se putem linka 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider