Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PRIČA O SPEKTAKLU

Premijerno prikazan dokumentarac Vlade Bobana, 50 nijansi Hrvatske

Sportski novinar Nove TV, Vlado Boban, snimio je film o utrci World Rally Championshipa održanoj u Hrvatskoj.

Što je to točno prikazano kroz 50 nijansi Hrvatske, kako se film zove, Vlado Boban rekao je osobno tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV.

"Radi se o dokumentarnom filmu o organizaciji WRC prvenstva u reliju koje se po drugi put događalo u Hrvatskoj. Po meni se radi o najvećem globalnom natjecanju u Hrvatskoj od samostalnosti pa sam mislio da bi gledatelje zanimalo što se sve događa iza kulisa jednog takvog natjecanja. Tako sam došao na tu ideju pa smo počeli sa svime tri i pol mjeseca prije samog održavanja", rekao je Boban, prije nego je prikazan prilog koji je ekipa Nove TV o samom filmu pripremila.

WRC s druge strane kamere

U nešto više od 60 minuta možete vidjeti s čime se sve nose organizatori. Od neposlušne i nepažljive publike preko nepredvidljivih vremenskih uvjeta pa sve do iskrenih reakcija najboljih svjetskih relijaša na težinu staza u pet hrvatskih županija.

"Vlado Boban je prvo došao s idejom, onda smo mi to zajedno razradili i on je s ekipom složio ovaj mali dokumentarac. Materijala ima za 12 nastavaka, mnogi ljudi koji su zaslužili možda nisu unutra, ali definitivno dočarava sliku koliko je složena ova priča i koliko ustvari nosi, odnosno koliko doprinosi Republici Hrvatskoj", riječi su koje je o filmu rekao Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja.

Premijera je prikazana u prepunoj kino dvorani, gdje su se našle mnoge važne osobe iz hrvatskog auto-moto svijeta. Pa tako i Juraj Šebalj kojeg je posebno dojmila jedna karakteristika.

"Iskreno sam oduševljen. Kad idu reportaže s nekog relija, uvijek su vozači u prvom planu. A svi volonteri i oni koji su stvorili taj reli, njih nema. Ovo je film o njima", rekao je Šebalj.

Završnim izdanjem zadovoljan je i Goran Vujisić iz organizacijskog odbora relija.

"Film je na kraju zbilja ispao jako, jako dobar. Kada vidite gledatelje koji dolaze po 2, 3, 4 sata ranije na svaki special stage, odnosno brzinski ispit – jednostavno vjerujem da će tu i sponzori, partneri te država, općine i gradovi puno više doprinijeti ovoj manifestaciji u budućnosti", riječi su Vujisića.

Boban je u studiju otkrio i kako je došlo do ideje, koliko inače prati WRC te kakvi su mu planovi za budućnost po pitanju novih dokumentarnih filmova.

No, to pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider