Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Premijerka Kosor: Kad mi je teško, sjetim se Blanke…

Predsjednica vlade Jadranka Kosor za današnjeg boravka u Splitu susrela se s najboljom hrvatskom športašicom Blankom Vlašić te joj čestitala na nedavno osvojenu naslovu svjetske dvoranske prvakinje u skoku uvis u Dohi i tim joj povodom darovala vazu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premijerka Kosor je novinarima izjavila da je Blanka 'uistinu prava naša hrvatska zvijezda koja blista' te da joj se ona osobno divi.

'Rekla sam Blanki da se, kad mi je teško, sjetim nje i njezine upornosti kojom svladava zapreke. Dakle, ništa nije moguće napraviti ako čovjek nije motiviran i ako ne ustraje, a to Blanka radi na najbolji način', istaknula je Kosor.

Premijerka je rekla da je današnji susret s Blankom organiziran u Splitu kako bi ju se poštedjelo umora ako bi dolazila u Zagreb. Blanka je zahvalila premijerki na potpori i, kako je rekla, posebice na navijanju.

Na susretu s Blankom Vlašić, kojem su, uz ostale, nazočili predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Lucciano Sušanj te direktor Atletskog kupa kontinenata Siniša Ergotić, što će se Splitu održati 4. i 5. rujna, razgovaralo se, kako je rečeno, i o tom športskom događaju. Sastanku su nazočili i splitski gradonačelnik Željko Kerum i župan Ante Sanader.

Na novinarski upit premijerka Kosor je rekla da će vlada u okviru svojih mogućnosti pomoći taj kup. 'Učinit ćemo to prije svega zbog hrvatskog brenda, a to su Blanka Vlašić i njezini svjetski uspjesi kojima nas je zadužila', kazala je Kosor.

Dopredsjednik Hrvatskog atletskog saveza i savjetnik splitskog gradonačelnika za šport Ivan Veštić je nakon sastanka izjavio kako je dogovoreno da će taj kup 'vlada financijski poduprijeti iz svoje pričuve'.

'Atletski kup kontinenta u Splitu bit će vrhunski športski događaj koji će privući pozornost cijelog svijeta', kazao je Veštić. (Hina/I.Š.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider