Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Obrvan ih preporodio

Nakon sezone za zaborav, PPD Zagreb sve je bolji u Ligi prvaka: Na ovo su čekali tri godine

Ivica Obrvan preporodio je PPD Zagreb koji je povezao dvije pobjede u Ligi prvaka.

Nakon jedne od najlošijih sezona u Ligi prvaka u klupskoj povijesti, rukometaši PPD Zagreba polako se dižu pod trenerskom palicom Ivice Obrvana.

Prošloga tjedna u Areni je pao vrlo jaki Pick Szeged, a plasmanu u nokaut fazu Lige prvaka Zagrebaši se mogu maksimalno približiti eventualnom pobjedom protiv Vardara za dva dana.

Zagreb povezao dvije pobjede u Ligi prvaka

Na dvije vezane pobjede u Ligi prvaka rukometaši PPD Zagreba čekali su pune tri godine. Prošla sezona bila je za zaborav, 14 vezanih poraza u Ligi prvaka rijetko se viđaju, ali stvari napokon, čini se, idu na bolje.

"Kvalitetu imamo, bilo je samo pitanje trenutka kad će pobjede krenuti. Kad ćemo zaredati par bitnih utakmica i da se cijela ta atmosfera digne na pozitivu. Kvalitetom se dižemo na nivo više i ja vjerujem da ćemo ostvariti cilj, a to je proći skupinu", rekao je Ivan Čupić.

Odlaze na teško gostovanju u Skoplje

Za dva dana Plinare čeka utakmica s predznakom "biti ili ne biti", što se tiče prolaska u nokaut fazu Lige prvaka. Izravni konkurent za prolaz dalje, Vardar, dočekat će Zagrebaše pred punom dvoranom u Skoplju.

"Odlazimo na teško gostovanje s vrućom publikom, 4, 5 tisuća ljudi. Njima je jako važna utakmica, a nama još i važnija. Ako ostvarimo bilo kakav pozitivan rezultat bliži smo prolasku u osminu finala, nego u ovom trenutku", rekao je trener PPD Zagreba, Ivica Obrvan.

"Očekujem da možemo pobijediti, pokazali smo protiv Picka da smo ozbiljna ekipa, da nas svi malo drugačije gledaju. Idemo tamo, borit ćemo se. Dat ćemo sve od sebe i da uzmemo te bodove", rekao je Jakov Gojun.

Obrvan preporodio momčad

Nakon točno godinu dana otkako je sjeo na klupu, napokon se vidi napredak Zagrebaša pod Ivicom Obrvanom.

Nakon sedam utakmica bez pobjede, slavili su protiv Meškova, tijesno izgubili na gostovanju kod jakog Montpelliera, pa dobili Vardar i Pick Szeged.

"Mi smo se uzdigli, a to je najvažnije. Obrvan traži veliku disciplinu, a protiv Szegeda smo imali jednu ili dvije tehničke pogreške. S ovakvom obranom mi možemo svakoga iznenaditi", kazao je Gojun.

Duvnjak i Kiel stižu u Arenu

Protiv Picka prošli četvrtak Arena je ostala sablasno prazna. PPD Zagrepčanima nije mamac, ali možda to bude Duvnjakov Kiel, koji stiže sljedeći tjedan.

"Nadam se da će prepoznat da se trudimo, borimo, igramo dobar rukomet. Evo dolazi nam Kiel, pa Aalborg. Neka dođu pogledat dobar rukomet".

U svojoj skupini Zagrebaši su trenutačno šesti, što je posljednja pozicija koja vodi u osminu finala. U posljednja dva susreta slavili su protiv Vardara, pa neka i treća bude sreća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider