Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
besplatne ulaznice

U Zagreb stiže velikan svjetskog sporta: Zašto to gotovo nikoga ne zanima?

Kao da nitko ne želi uživo gledati majstorije najtrofejnijeg rukometaša svih vremena. No hoće li se ipak Arena dobro popuniti? Jakov Gojun dao je naslutiti.

Arena Zagreb (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu od 18:45 igraju bitnu utakmicu u Ligi prvaka. U Arenu Zagreb stiže bogati PSG predvođen legendarnim Nikolom Karabatićem.

Ulaznice za utakmicu potpuno su besplatne, no interes za tu utakmicu gotovo da ne postoji u gradu koji s okolicom broji gotovo milijun stanovnika.

Kao da nitko ne želi uživo gledati majstorije najtrofejnijeg rukometaša svih vremena. Možda ga i zadnji put gledamo u Zagrebu, trebao bi se oprostiti od rukometa 2024. godine nakon OI-ja u Parizu.

Sport u Zagrebu kao da ne postoji

Istina, rukomet nam je pao na najniže grane, reprezentacija više nije svjetska sila, no ne bi to trebao biti razlog neodlaska na utakmicu jednog od najtrofejnijih hrvatskih sportskih klubova, ako ne i jednog od najuspješnijih klubova u ovom dijelu Europe.

Općenito je problem Zagreba pad zainteresiranosti za sportom. Ne prati se više ni slavna Cibona u ABA ligi, dvorane su poluprazne, no zanimljiv je fenomen rukometa.

Može li se Arena barem do polovice napuniti?

Ne tako davno za utakmice Zagreba u Ligi prvaka tražila se ulaznica više. U veljači 2016. godine Zagreb je baš protiv PSG-a pratilo 15.200 ljudi, dvorana je bila rasprodana do posljednjeg mjesta, a tada nije bilo besplatnih ulaznica kao ove sezone.

No i besplatne ulaznice nisu privukle publiku, jedva se znalo skupiti tisuću gledatelja na tribinama u Ligi prvaka. Možda smo puno i napisali.

Odavno se u Areni ne otvara gornji prsten tribina jer ni donji ne bude ni na 50 posto popunjen.

Prošle godine u studenome u Zagreb je stigao Dinamo iz Bukurešta, i to s vojskom svojih navijača. Rumunjski Ultrasi došli su u ozbiljnom broju za rukometna gostovanja i napravili odličnu atmosferu. S druge strane na tribinama se skupio zanemariv broj hrvatske publike.

Ultrasi Dinama Bukurešta Ultrasi Dinama Bukurešta (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Ultrasi Dinama Bukurešta Ultrasi Dinama Bukurešta (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Zaslužuju podršku, Gojun je najavio iznenađenje

Zagreb ima veliku priliku za osminu finala, prošle sezone igrao je užasno, no u ovoj sezoni to je već puno kvalitetniji rukomet i bliži im se plasman u nokaut-fazu.

Momčad Slavka Goluže sutra će dočekati prave rukometne zvijezde, uz braću Karabatić tu su Dainis Kristopans, Henrik Toft Hansen, Andreas Palicka, Kamil Syprzak, Elohim Prandi… Sama rukometna krema.

Jakov Gojun ipak je načuo da se Zagrepčani bude te da bi Arena sutra ipak mogla nečemu sličiti.

Svjetske zvijezde često istaknu zagrebačku Arenu kao jedno od najdražih gostovanja, ipak je poseban gušt igrati rukomet u velikoj dvorani, no ako to bude poluprazno, i sami dojam velebnog izdanja se ruši. Tu su uvijek Bijeli lavovi, navijačka skupina Zagreba, no ponekad to nije dovoljno.

Primjerice, PSG ima dvoranu koja može primiti samo četiri tisuće gledatelja.

"Probavali smo neke nove stvari, malo promijenili našu uobičajenu obranu i ja vjerujem da će to sve dobro izgledati. Samopouzdanja nam ne manjka. Pokazali smo prvi dio sezone da možemo i sada nam je cilj da u ove četiri utakmice koje su ostale do kraja grupne faze damo sve od sebe i pokušamo uzeti još koji bod. Ako na terenu ispoštujemo ono što smo dogovorili i uigravali, onda vjerujem da će rezultat biti pozitivan. Vidi se i po medijskom interesu, ali i po potražnji za ulaznicama da se nešto sprema i da smo na dobrom putu. Mi ćemo se boriti kao i dosad i čekat ćemo svoju šansu", rekao je Jakov Gojun.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider