Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najavio velike promjene

PPD Zagreb predstavio Červara kao novog trenera

Rukometni klub PPD Zagreb je u ponedjeljak predstavio Linu Červara kao novog trenera prve ekipe, a on je najavio velike promjene u radu kluba za iduću sezonu.

PPD Zagreb (Foto: Robert Anic/PIXSELL) (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

"Zagreb ima svoju prošlost, sadašnjost, budućnost, to je okosnica reprezentacije, ovo zlato s Mediteranskih Igara u Španjolskoj je ostvarila reprezentacija čija polovica dolazi iz Zagreba", rekao je na predstavljanju Červar koji je kao izbornik s reprezentacijom na Mediteranskim igrama u nedjelju osvojio zlatnu medalju..

"Iako nisam bio u Hrvatskoj, bio sam u Makedoniji, pratio sam sve što se događa ovdje, u Zagrebu i u rukometnom klubu. Ali nije to isto kao kada si ovdje, kada si u središtu zbivanja, kada si dio cjeline, kao što je sada", dodao je Červar.

"Sada se radi o jednom novom projektu, o nečemu što ljude neće ostaviti ravnodušnim. Radit ćemo sa svojom djecom, s kvalitetnim igračima, koji žele ostati u Zagrebu i razvijati se kroz našu najjaču momčad u zemlji, da im to bude odskočna daska za afirmaciju u svijetu, ali i osobnu afirmaciju. Radeći s našom djecom, radit ćemo na proizvodnji naših novih prvaka, vodit ćemo brigu o razvoju kompetencije naše djece. Sport osim razvoja kompetetivnih vještina, ne samo da odgaja djecu nego i osnažuje karakter čovjeka, tako da se naša djeca mogu suočiti s problemima koje donosi život. Da bi bio vrhunski sportaš, moraš biti vrhunski čovjek, na tome ćemo raditi", nastavio je Červar pojašnjavajući novu viziju kluba.

"U Ligi prvaka smo dobili skupinu koja je nešto slabija od skupine A, ali je još uvijek jaka tako da ne možemo garantirati ni jednu pobjedu. Moramo to pokazati na igralištu, moramo se izboriti za pobjedu", istaknuo je, napominjući kako u novu sezonu PPD Zagreb ulazi bez nekih jakih imena koje je imao prošle godine.

"Kada bismo analizirali Zagreb od prošle godine i ovaj sada Zagreb, vidi se da sada nema perjanica, nema braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Markovića Miklovčića... Kada bi se gledao roster koji imamo za narednu sezonu, mogli bismo reći da imamo odličan alibi da ne pobijedimo niti jednog suparnika", istaknuo je Červar.

"Ali mi želimo nadvladati jačeg od sebe, bogatijeg od sebe i tako treba učiti djecu, da je sve moguće", dodao je.

"Odlična poruka je došla iz Španjolske, s MI - može se pobijediti prvaka Europe i Sloveniju koja je bila treća na zadnjem europskom prvenstvu, može se dobiti kompletan Tunis. Ništa nije nemoguće", kazao je Červar kojem je ovo treći mandat na klupi kluba iz Zagreba (2000-2002. i 2004.-2009.) .

"Ja ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške, ja želim prkos, da se odupremo jačem. To ću pokušati prenijeti i na igrače, da s puno hrabosti i s puno odlučnosti i puno strpljenja uz svakodnevno usavršavanje mogu pokazati pred publikom u Areni da i mladi ljudi imaju svoju kvalitetu. To je zaokret politike rukometnog kluba Zagreb, da se oslanja na našu djecu", pojasnio je.

"I to će biti sigurno preporuka za razvoj reprezentacije na međunarodnom planu. Jedan čovjek to ne može sam, ali u sinergiji sa svima ostalima, mislim da kao obitelj možemo postići dosta, vrijeme će pokazati", zaključio je svoje predstavljanje Červar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider