Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
velikI posjet

PPD Zagreb junački pao protiv PSG-a: Zagrebaši su bili blizu senzacije

Do 53. minute hrvatski prvak je bio u igri za još jedno iznenađenje, ali su Parižani serijom 3-0 u 57. minuti došli do četiri pogotka prednosti (27:31) i time osigurali svoju devetu pobjedu u 11 odigranih utakmica.

Ivan Čupić (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su od francuskog PSG-a sa 30-33 (14-17) u utakmici 11. kola Lige prvaka odigranoj u srijedu u zagrebačkoj Areni.

U šestom ovosezonskom porazu hrvatskog prvaka u elitnom europskom rukometnom natjecanju najbolji je bio Rus Timur Dibirov sa 10 pogodaka iz 12 udaraca. Pet golova postigao je Luka Lovre Klarica, a četiri Zvonimir Srna.

Goste je sa 12 pogodaka predvodio Ferran Sole, dok je šest golova postigao David Balaguer. Odličan je bio i švedski vratar Andreas Palicka sa 13 obrana.

U prve 23 minute obrana hrvatskog prvaka je djelovala vrlo dobro, prema željama trenera Slavka Goluže. Spriječeni su laki golovi Parižana, a u postavljenim napadima "zagrebaši" su imali dovoljno strpljenja i preciznosti, što je rezultiralo njihovim vodstvom 12-10 u 21. minuti.

No, sve ono što su dobro radili 23 minute, igrači PPD Zagreba kompromitirali su i u zadnjih sedam minuta prvog poluvremena, kad su gosti postigli sedam pogodaka te na odmor otišli s tri gola prednosti (14-17).

Ni nastavak dvoboja nije dobro počeo za domaću momčad. koja je u 37. minuti zaostajala za PSG-om za pet pogodaka (17-22). No, uslijedila je promjena pristupa u obrani, koja postala pokretljivija i agresivnija, što je rezultiralo s nekoliko propuštenih napada gostiju i s brzom realizacijom na drugoj strani.

Zagreb je u 10. minuta napravio isto ono što su Parižani učinili na kraju prvog poluvremena i serijom 7-2 došao do izjednačenja (24-24), što je prisililo gostujućeg trenera Raula Gonzaleza na minutu odmora.

Do 53. minute hrvatski prvak je bio u igri za još jedno iznenađenje, ali su Parižani serijom 3-0 u 57. minuti došli do četiri pogotka prednosti (27-31) i time osigurali svoju devetu pobjedu u 11 odigranih utakmica.

PSG je sa 18 bodova na čelu ljestvice skupine A rukometne Lige prvaka, a dva boda manje ima mađarski Telekom Veszprem koji je u srijedu poražen kod kuće od danskog GOG-a sa 36-37. PPD Zagreb je sa osam bodova na šestom mjestu. Iza hrvatskog prvaka su poljska Wisla Plock sa pet bodova i već otpisani Porto s jednim bodom.

U sljedećem kolu hrvatski prvak će gostovati upravo kod Porta, a taj je dvoboj na rasporedu 16. veljače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider