Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
na prvenstvu hrvatske

Poznati hrvatski bodybuilder dobio četiri godine suspenzije zbog dopinga: Objavljeno što su mu sve našli

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ-a) suspendiralo je na četiri godine bodybuildera Nevena Ćuka zbog pozitivnog dopinškog nalaza, priopćeno je iz HZJZ-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu, održanom u Čakovcu 12. rujna 2020., Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provela je dopinšku kontrolu, a uzorak urina Nevena Ćuka analiziran je u akreditiranom WADA-inu laboratoriju iz austrijskog Seibersdorfa.

U uzorku A pronađena je prisutnost klenbuterola, metabolita metandienona i 19-norandrosterona.
Rezultati koje je Ćuk postigao na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu, održanom u Čakovcu 12. rujna 2020., poništeni su.

''Klenbuterol je zabranjena tvar koja se u Popisu zabranjenih sredstava 2020 nalazi u kategoriji S1.2 Druge anaboličke tvari, a metandienon i nandrolon zabranjene su tvari koje se nalaze u Popisu zabranjenih sredstava 2020 nalaze u kategoriji S1.1 Anabolički androgeni steroidi (AAS).

Sportaš nije zatražio analizu uzorka B te nije dostavio terapijsko izuzeće.

Neven Ćuk prekršio je odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ-a. Kako ne postoji ni jedna okolnost koja bi opravdala ublažavanje razdoblja nepodobnosti, Stegovno vijeće HZJZ-a mu je odredilo četiri (4) godine razdoblja nepodobnosti. U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 7. listopada 2020., tako da izrečena mjera ističe 6. listopada 2024. godine.

Rezultati koje je sportaš postigao na Prvenstvu Hrvatske u bodybuildingu i fitnessu, održanom u Čakovcu 12. rujna 2020., poništeni su'', stoji u priopćenju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider