Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PRVA ODMAH NAJVAŽNIJA

Poznat raspored rukometnih kvalifikacija za Pariz, možemo biti zadovoljni

Hrvatski rukometaši u lov na Olimpijske igre krenut će susretom protiv glavnog konkurenta, Austrije.

Hrvatski reprezentativci (Foto: Ante Cizmic / Cropix)

Međunarodna rukometna federacija je u srijedu objavila raspored tri kvalifikacijska turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a prema njemu će hrvatska muška reprezentacija nastup u Hannoveru otvoriti protiv Austrije, potom igrati s Njemačkom, a na kraju će joj suparnik biti Alžir.

Prva je odmah najvažnija

Dvoboj Hrvatske i Austrije bit će odigran u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 20.15 sati. Prethodno će tog dana, od 17.45 sati, igrati Njemačka i Alžir.

U subotu, 16. ožujka, program će otvoriti Hrvatska i Njemačka, a ta će utakmica započeti u 14.30 sati. Od 17 sati slijedi susret Alžira i Austrije.

Turnir će završiti u nedjelju, 17. ožujka, utakmicama Austrija - Njemačka (14.10 sati) i Hrvatska - Alžir (16.45 sati).

Osim Hannovera, domaćini kvalifikacijskih turnira su i španjolski Granollers te mađarska Tatabanya. U Granollersu će igrati reprezentacije Španjolske, Slovenije, Bahreina i Brazila, a u Tatabanyi će se boriti izabrane vrste Mađarske, Norveške, Portugala i Tunisa.

Po dvije najbolje reprezentacije sa svakog od tri turnira pridružit će se reprezentacijama Francuske (domaćin), Danske (svjetski prvak 2023.), Japana (azijske kvalifikacije), Argentine (panamerički prvak), Švedske (3. na EP-u 2024.) i Egipta (afrički prvak) na olimpijskom turniru (25. srpnja - 11. kolovoza) u Parizu.

Raspored utakmica hrvatskih rukometaša u Hannoveru

  • 14. ožujka (20.15 sati): Hrvatska - Austrija
  • 16. ožujka (14.30 sati): Hrvatska - Njemačka
  • 17. ožujka (16.45 sati): Hrvatska - Alžir

Napraviti posao u prve dvije utakmice i spriječiti da se ponovi povijest

Glavni cilj Hrvatske je pobijediti Austriju i time je napravljen jedan ogroman korak prema Parizu. No, treba paziti da se ne ponovi situacija otprije tri godine.

Naša reprezentacija je tim putem savladala Portugal manjom razlikom nego što je izgubila od Francuske, čime je bila otvorena ona jedna opcija kojom smo mogli završiti treći te ostati bez Olimpijskih igara, što se upravo u onoj bizarnoj utakmici Francuske i Portugala dogodilo.

Dakle, najvažnije se savladati Austriju, a ako već ne uspijemo savladati Njemačku, onda je imperativ da poraz bude s manjom razlikom od pobjede u prvom susretu. Time bismo spriječili sve eventualne kalkulacija između susjeda, za koje ne kažemo da bi se dogodile, ali nikad dovoljno opreza.

Onda bi tek preostalo savladati Alžir, koji u Njemačku ide pokušati nešto napraviti, ali šanse za put u Pariz su im uistinu nikakve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider