Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sport bez ogranica

Povijesna utakmica Hrvatske i Italije u invalidskim kolicima

Hrvatsku selekciju okupio je Dino Sokolović, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački rukometni savez u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom odlučio je organizirati predmetnu prvu i povijesnu utakmicu rukometa u invalidskim kolicima. Ističemo kako je ovo izvrstan primjer da se još jednom dokaže kako sport, u ovom slučaju rukomet nije ograničen na dob, spol ili tjelesno stanje osobe. Smatramo kako je upravo rukomet sport za sve – bez granica.

Reprezentaciji Hrvatske u invalidskim kolicima na ovoj će se povijesnoj utakmici priključiti i reprezentacija Italije.

„Navedenom utakmicom želi se pokrenuti aktivniji i prikladniji proces uključivanja u sport osoba s invaliditetom, te smatramo kako će ovaj sportski događaj pružiti dodatnu potporu klubovima kao i drugim sportovima da organiziraju slične sportske akcije. Potičemo inicijativu za stvaranje novih mjesta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom, posebno djece i mladih jer rukomet je proslavljeni sport u našoj zemlji i ovo je divna prilika da pokažemo da je dostupan svima, bez obzira na tjelesno stanje“, istaknuo je ispred organizatora glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza, Kazimir Ilijaš.

Hrvatsku selekciju okupio je Dino Sokolović, najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, koji je nakon strašne nesreće u kojoj je izgubio majku, dva brata i strinu te obje noge upravo u sportu pronašao snagu za svjetliju budućnost, te je danas inspiracija svima.

Utakmica se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Uz samu utakmicu priredili smo i program koji će voditi televizijski voditelj Frano Ridjan, a uveličat će ga brojni prijatelji sporta i rukometa, te drugi uvaženi gosti iz političkog, javnog, kulturnog i sportskog života grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Utakmica će se održati u srijedu, 29. studenog 2017., s početkom u 17:00 u ŠD Trešnjevka, Veprinačka ulica 16., Zagreb.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider