Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svaka im čast!

Povijesna godina za Jug: Ponovno pokorili Europu i uzeli i peti trofej!

U dvoboju osvajača europskih natjecanja Dubrovčani su deklasirali Talijane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja u utakmici Superkupa Europe su sa 10:4 (2:0, 2:0, 3:0, 3:4) u svom bazenu u Gružu pobijedili Bresciju i time osvojili peti trofej u posljednjih godinu dana.

Jug je aktualni prvak Hrvatske, prvak Europe, pobjednik Kupa Hrvatske, pobjednik Jadranske lige i Superkupa Europe, u kojem talijanska momčad nije imala šanse.

Nakon tri četvrtine rezultat je bio 7:0 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. U 93 godine postojanja Jug je osvojio svoj 57. trofej.

"Ovo je čudesan rezultat! Izuzetno sam ponosan na ovu generaciju koja je ušla u povijest. Ovo što smo napravili će teško ikad više itko ponoviti. Svi u Dubrovniku pa i u cijeloj Hrvatskoj mogu biti ponosni na ono što smo ostvarili", kazao je Jugov kapetan, vratar Marko Bijač.

Trener Vjekoslav Kobešćak također je bio oduševljen.

"Osjećaj je fantastičan! Sjajno smo odigrali, posebno u obrani. Ovo je bila naša najbolja utakmica sezone, pogodili smo formu protiv protivnika protiv kojeg nismo očekivali ovoliku dominaciju. Zbilja smo od starta do kraja izgledali moćno tako da Brescia jednostavno nije imala šanse."

Posebno je ponosan bio predsjednik Juga Lukša Jakobušić.

"Doživjeli smo sportsku 'besmrtnost', osvojili smo svih pet trofeja u jednoj sezoni, i time smo ispisali povijest ne samo Juga, već i hrvatskog sporta. Sportaši znaju koliko je teško doći do kraja u bilo kojem natjecanju, a doći do kraja u svim natjecanjima u kojima sudjeljuješ mogu samo najveći. Ovo je prekrasan kraj jedne nevjerojatne sezone."

Već ovog vikenda Jug kreće u obranu ovih pet trofeja. U Slavonskom Brodu se igra Final Four Kupa Hrvatske. Protivnik u polufinalu im je splitski Jadran, a u drugom dvoboju snage će odmjeriti Primorje i Mladost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider