Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ragbi spektakl

Posljednja i jedna od najiščekivanijih utakmica sezone: Nada brani naslov protiv Mladosti

Posljednja ragbi utakmica prije zimske pauze ujedno je i najiščekivanija utakmica sezone; splitska Nada u subotu u 13 sati u velikom finalu Prvenstva Hrvatske na Savi brani naslov protiv domaće Mladosti.

Mladost - Nada (Foto: Berislav Rožman) (Foto: Berislav Rožman)

Prvenstvo Hrvatske prije se igralo po bodovnom sistemu, a sada drugu godinu zaredom, po uzoru na velike svjetske lige, dvije vodeće momčadi nakon regularnog dijela, u finalnoj utakmici odlučuju o naslovu prvaka. Nakon 10 odigranih kola, kao i prošle godine, na ljestvici je prva završila Mladost.

Zagrepčanima, koji već godinama love naslov prvaka, titula je prošle godine izmakla za dlaku; nakon tri pobjede u nizu nad najvećim rivalima, dvije u prvenstvu te još jednom u kupu, što je pothvat koji nitko prije nije ostvario, Nada iskorištava svoju posljednju priliku te u finalnoj utakmici rutinski dolazi do svojeg 16. uzastopnog naslova. Ove godine situacija je nešto izjednačenija; od dvije odigrane međusobne utakmice, prvo je Nada slavila u Splitu rezultatom 14:10, a nakon toga Mladost u Zagrebu s 27:20.

Hoće li Mladostaši ove godine uspjeti osvojiti svoj prvi naslov prvaka Hrvatske u povijesti i time prekinuti višegodišnje frustracije ili velika Nada u reprizi prošlogodišnjeg finala ostaje vječni prvak, vidjeti ćemo u subotnjem ragbijaškom spektaklu na Savi.

Nevezano uz ishod, ono što veseli je porast kvalitete natjecanja i sve napetije prvenstvo, tako da se finale čeka s još većom euforijom. Unatoč predviđenom snijegu i hladnoći, iz Splita je najavljen veći broj navijača, a isto se očekuje i sa strane domaće momčadi, što daje dodatnu draž završnici natjecanja. Gledatelji u svakom slučaju neće ostati razočarani!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider