Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
britanci ipak jači

Poraz hrvatskih hokejaša na startu SP-a skupine 1B

Hrvatski hokejaši u prvom su nastupu na Svjetskom prvenstvu skupine 1B, koje je u nedjelju započelo u Belfastu, poraženi od reprezentacije Velike Britanije sa 2-4 (0-1, 1-0, 1-3).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanci će pred svojim navijačima pokušati izboriti prvo mjesto i proboj u skupinu 1A, a hrvatski hokejaši pod vodstvom izbornika Enia Sacilotta u Belfastu traže mogućnost za zadržavanje u trećem svjetskom jakosnom razredu.

Britanci su poveli s igračem više u 16. minuti preko Roberta Dowda, a u 29. minuti izjednačio je Mislav Blagus kad je Hrvatska imala brojčanu prednost na ledu. Pogocima Davida Clarkea (44) i Evana Moseyja (47) domaća reprezentacija je stvorila dva pogotka prednosti. U 55. minuti naši su hokejaši iskoristili prednost od dva igrača više te smanjili zaostatak na 2-3 pogotkom Davida Brinea, ali je u 59. minuti Russell Cowley pogodio za konačnih 4-2.

U ponedjeljak (13.30 sati) naše hokejaše čeka dvoboj protiv Japana koji je u prvom kolu s uvjerljivih 6-1 svladao Nizozemsku. U dvoboju baltičkih reprezentacija Litva je s 3-0 nadigrala Estoniju.
Nakon prvog kola na ljestvici vodi Japan, Velika Britanija i Litva sa po 3 boda, dok su Hrvatska, Estonija i Nizozemska bez bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider