Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nije njena disciplina

Popović: Nisam u slalomskoj formi, jedva čekam sljedeći veleslalom

Najbolja hrvatska skijašica 20-godišnja Leona Popović u svom je trećem nastupu na Trofeju Snježne kraljice prvi put stigla do cilja, ali je njezino vrijeme (1:00.02) bilo dovoljno tek za 47. mjesto među 50 skijašica koje su u srijedu stigle do cilja prve vožnje na Crvenom spustu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je njezin zaostatak bio veći od sedam sekundi, Leona Popović barem može reći da je prošla ciljem na Sljemenu, što u prethodna dva nastupa nije bio slučaj.

"To je jedino pozitivno od današnjeg dana", rekla je članica SK-a Rijeka nakon što je za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostala čak 7.03 sekundi.

Za to što su zaostaci bili tako veliki Leona nije okrivila stazu.

"Staza je bila solidna. Bilo je dosta kanala, na nekim mjestima su bili čudni, dosta uz kolac, ali nije bila tako loša staza."

Od starta je bio dojam da Leona skija suzdržano, iako su zaostaci ostalih skijašica nudili mogućnost ulaska u drugu vožnju i s čak četiri i pol sekunde lošijim vremenom od nevjerojatne Shiffrin.

"To je posljedica što nisam baš u nekoj slalomskoj formi. Puno bolje mi ide veleslalom, tako da jedva čekam Kranjsku Goru i sljedeću veleslalomsku utrku. I u prošlom (u Lienzu) sam bila prilično blizu ulaska u trideset, a i u Courchevelu, gdje sam izletjela, sam imala prilično dobre prolaze, tako da se jako veselim sljedećem veleslalomu."

Novu priliku za osvajanje bodova u Svjetskom kupu Leona će imati već 6. siječnja kad je na rasporedu veleslalomska utrka u Kranjskoj Gori, koja je uvrštena u kalendar kao zamjena za Maribor, gdje nije bilo dovoljno snijega.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider