Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed Hrvatska!

Polufinale donosi i plasman na Svjetsko prvenstvo: Znate li koliko dugo rukometašice čekaju?

Pred hrvatskim rukometašicama je odlučujući dvoboj na Europskom prvenstvu u Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija od 18:15 protiv Njemačke će tražiti bod s kojim bi se plasirala u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj.

Bio bi to senzacionalan uspjeh naših rukometašica, nešto čemu se apsolutno nitko nije nadao prije početka ove smotre.

Ovo polufinale bi bio prvi put da je Hrvatska među četiri najbolje ekipe na nekom velikom natjecanju, a osim što bi ušle u borbu za medalje, izabranice Nenada Šoštarića bi ujedno osigurale i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Od 2. do 19. prosinca 2021. domaćin svjetske smotre bit će Španjolska, a osim njih kao domaćina, izravni plasman dosad je osigurala i Nizozemska koja je aktualni svjetski prvak.

Godina dana uigravanja za dodatni napredak

S Europskog prvenstva koje se ovih dana igra u Danskoj na Svjetsko prvenstvo će se plasirati četiri najbolje reprezentacije. Dakle, svi polufinalisti.

Sjajna stvar za reprezentaciju bi bila da Hrvatska izravno osigura plasman na Svjetsko prvenstvo. Time bi se izbjegao nepotrebni stres kvalifikacija (premda smo uvjereni da bi naše rukometašice to prošle bez većih problema), a dobilo bi se prijeko potrebno vrijeme za dodatno uigravanje kroz prijateljske utakmice, kako bi zasjale u punom sjaju na SP-u.

Cijelo desetljeće čekamo na SP

Uz sve navedeno, treba reći kako bi to bio prvi hrvatski plasman na svjetsku smotru poslije čak 10 godina izbivanja.

Posljednji put su na Svjetskom prvenstvu nastupile u Brazilu 2011. godine i tada su osvojile sedmo mjesto. Bila je to vrlo dobra generacija koju je predvodila Andrea Penezić, ali dalje od četvrtfinala nisu mogle. Zaustavila ih je Norveška koja je kasnije razbila i Španjolsku u polufinalu i Francusku u finalu, premoćno osvojivši naslov svjetskih prvakinja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider