Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jedinstvena

Poljakinja nakon Olimpijskih igara nastupa i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Nakon što je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju, poljska stolnotenisačica Natalia Partyka (32) nastupit će i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Natalia Partyka se rodila bez desne šake, međutim to je nije spriječilo da nastupi na olimpijskim igrama u stolnom tenisu.

Postala je slavna kada je na svjetskom prvenstvu 2007. godine u Guangzhou pobijedila tada šestu igračicu svijeta Li Jia Wei iz Singapura.

Do sada je nastupila na Olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Londonu (2012), Rio de Janeiru (2016) i Tokiju (2020), dok je na POI debitirala u Sydneyju 2000. gdje je sa 11 godina postala najmlađa paraolimpijka ikada. I od tada nije propustila niti jedne.

Na OI nije bila toliko uspješna i bila je daleko od borbe za odličje, no nastupila je. Međutim, na POI od Atene nema konkurencije osvojivši četiri uzastopna zlata.

gol expired ''Čudo od djevojke'': Roditelji je kao bebu zavezali za bombu zbog čega je ostala bez obje noge, danas je model i sportašica divider

Ukupno je osvojila osam paraolimpijskih medalja u stolnom tenisu, a samo je jedna žena, Kineskinja Zhang Xiaoling osvojila devet. Poljakinja ima i sedam naslova svjetske prvakinje.

"Svaki put je drugačije. Svaki put je to nova priča, novo natjecanje. U Sydneyju sam bila mala djevojčica i bilo je to veliko iskustvo'', kazala je za IPC.

Zbog njezinih uspjeha, Partyka je 2013. postala jedna od ambasadorica Međunarodne stolnoteniske federacije, a dvije godine kasnije pokrenula je svoju fondaciju za pomoć mladim sportašima.

"Znam što sam učinila i što sam postigla. Ali ne razmišljam o ovome. Samo se pokušavam usredotočiti na sadašnjost i svaki dan moram raditi svoj posao'', poručila je sportašica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider