Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedva dočekali

Pogledajte kako je prošao povratak sportaša na svoja "radna mjesta"

Hrvatski sportaši započeli su ovog ponedjeljka s aktivnim treninzima, nakon što je krenuo prvi val popuštanja mjera za suzbijanja pandemije koronavirusa.

Jarun, sedam sati ujutro, a oni su već spremni. U čamcu na vodi nakon više od pet tjedana, zlatni olimpijci Valent i Martin Sinković jedva su dočekali taj dan i s osmijesima na licima zaveslali kroz jarunsku vodu i to sve pod budnim okom trenera Nikole Bralića.

"Ma prekrasno je stvarno doći na Jarun, nekako kao da sam došao doma. To mi je drugi dom i stvarno je prekrasno, osjećamo se ko mala djeca kad dobiju bombon", prepričao je Valent Sinković za Dnevnik Nove TV.

Kakav je osjećaj u čamcu?

"A to nam treba sad vremena definitivno, evo i prvi žuljevi su pali tako da trebat će nam par tjedana da dođemo na neki normalan trening, ali stvano nam je gušt, uživamo. Osmijeh je na licima uživamo, ponovo u čamcu. Ovo je naš drugi dom, tu se osjećamo dobro, odtrenirali smo dobro i ovo što smo morali unutra biti na ergometru i biciklima, mislim da smo odradili dobar posao i sad možemo mirni ići na vodu dalje", poručuju braća Sinković.

Zadovoljan povratkom u normalu je i legendarni trener Nikola Bralić.

"Tko, čeka taj dočeka, evo čekali smo pet i pol tjedana, prekrasan je osjećaj ponovo se vratiti na stazu. Dočekao nas je i sunčan dan, naprosto smo uživali, ali međutim ono što smo očekivali, prvi problemi su se odmah javili sa žuljevima. I to će nas mučiti jedno tjedan, tjedan i pol dana kad se ruke adaptiraju na veslo neće biti više žuljeva, moći ćemo pojačavati opterećenje i intenzitet", istaknuo je trener Bralić.

Srbić: Puno mi ovo znači

U gimnastičku se dvoranu nakon pet tjedana vratio i svjetski prvak na preči Tin Srbić, a i njega čeka sličan proces.

"Meni ovo jako puno znači jer jednostavno u mom sportu je dvorana je sve, jer ovo što mi radimo po doma je tek toliko da ne ispadnemo 100 posto iz forme, nego 99. Sad moramo početi trenirati malo laganije pa pojačavati treninge i to je to."

Uz Tina će u dvorani boraviti još samo njegov trener, no i oni moraju paziti na socijalu distancu. Nakon treninga potrebno je dezinficirati i sve sprave.

I ostali sportaši prve i druge kategorije koji su se danas vratili trenizima,treninge će raditi uz poštovanje propisanih mjera. Najviše pet osoba u skupini, a sva oprema nakon treninga mora se dezinficirati.

Mogić: U plivanju je bazen sve

Uz to, potrebno je držati socijalnu distancu s kojom ne bi trebao imati problema mladi plivački reprezentativac Marin Mogić, koji od ponedjeljka ponovno trenira na Poljudskom bazenu, a jedino mu je društvo trener.

"Odrađivao sam doma suhe treninge, radio sam posebne vježbe za ramena i stabilizaciju, koliko sam mogao. To je zamijenilo donekle bazen jer ga nismo mogli imati, ali u plivanju je bazen sve", kazao je Mogić.

Na teniski se teren nakon dugih pet tjedana danas vratio Franko Škugor.

"To je lagani uvodni trening, moramo se održavati da ne bi bilo ozljeda kad dođe jači tempo. Drago nam je svima da možemo biti uopće tu", izjavio je Škugor.

Vrhunski sport od danas se tako polako vraća na scenu, iako će još dugo svi rituali i običaji biti ponešto drugačiji nego što smo svi naviknuli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider