Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vaterpolska lp

Jadran stigao do vrijedne pobjede, Jug remizirao kod prvaka Europe

Splitski je sastav do vrijedne pobjede stigao zahvaljujući odličnoj četvrtoj četvrtini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti splitskog Jadrana u susretu su 8. kola skupine B Lige prvaka ostvarili drugu pobjedu svladavši na svom terenu talijanski BMP Sport Management sa 12:9 (2:0, 3:5, 2:3, 5:1).

Splitski je sastav do vrijedne pobjede stigao zahvaljujući odličnoj četvrtoj četvrtini koju je s dva gola otvorio Anđelo Šetka, on je tim pogocima zaostatka od 7-8 pretvorio u prednost 9-8. Uslijedili su i golovi Kunca i Powera za 11:8 kojima je Jadran u potpunosti okrenuo susret na svoju stranu.

Šetka je utakmicu okončao s četiri gola, po dva su dodali Nathan Power i Željko Kovačić, a po jedan Aljoša Kunac, Ivan Domagoj Zović, Ivan Krapić i Nikola Milardović, dok su se u talijanskom sastavu istaknuli Edoardo Di Somma i Lorenzo Bruni sa po dva pogotka.

Ranije u srijedu Jug CO je na gostovanju kod europskog prvaka Olympiacosa u Pireju igrao 10:10 (2:4, 2:3, 2:0, 4:3). Luka Lončar, Maro Joković i Alexandros Papanastasiou postigli su po dva gola za Jug CO, a jedan su dodali Loren Fatović, Xavi Garcia, Danil Merkulov i Marko Žuvela, dok je Konstantinos Genidounias postigao čak pet golova za Olympiacos.

Još u utorak je zagrebačka Mladost izgubila na svom terenu od mađarskog Szolnokija sa 8:11 (4:5, 1:3, 2:2, 1:1).

Jug CO je i dalje uvjerljivo vodeći u skupini sa 22 boda, drugi BPM Sport Management ima 16, slijede Olympiacos i Szolnoki sa po 12, Mladost je peta s osam bodova, Spandau 04 šesti sa sedam, dok sedmi Jadran i osmi Waspo iz Hannovera imaju po šest bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider