Vaterpolisti splitskog Jadrana u susretu su 8. kola skupine B Lige prvaka ostvarili drugu pobjedu svladavši na svom terenu talijanski BMP Sport Management sa 12:9 (2:0, 3:5, 2:3, 5:1).

Splitski je sastav do vrijedne pobjede stigao zahvaljujući odličnoj četvrtoj četvrtini koju je s dva gola otvorio Anđelo Šetka, on je tim pogocima zaostatka od 7-8 pretvorio u prednost 9-8. Uslijedili su i golovi Kunca i Powera za 11:8 kojima je Jadran u potpunosti okrenuo susret na svoju stranu.

Šetka je utakmicu okončao s četiri gola, po dva su dodali Nathan Power i Željko Kovačić, a po jedan Aljoša Kunac, Ivan Domagoj Zović, Ivan Krapić i Nikola Milardović, dok su se u talijanskom sastavu istaknuli Edoardo Di Somma i Lorenzo Bruni sa po dva pogotka.

Ranije u srijedu Jug CO je na gostovanju kod europskog prvaka Olympiacosa u Pireju igrao 10:10 (2:4, 2:3, 2:0, 4:3). Luka Lončar, Maro Joković i Alexandros Papanastasiou postigli su po dva gola za Jug CO, a jedan su dodali Loren Fatović, Xavi Garcia, Danil Merkulov i Marko Žuvela, dok je Konstantinos Genidounias postigao čak pet golova za Olympiacos.

Još u utorak je zagrebačka Mladost izgubila na svom terenu od mađarskog Szolnokija sa 8:11 (4:5, 1:3, 2:2, 1:1).

Jug CO je i dalje uvjerljivo vodeći u skupini sa 22 boda, drugi BPM Sport Management ima 16, slijede Olympiacos i Szolnoki sa po 12, Mladost je peta s osam bodova, Spandau 04 šesti sa sedam, dok sedmi Jadran i osmi Waspo iz Hannovera imaju po šest bodova.