Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pingvini bolji od morskih pasa

Pittsburgh Penguinsi četvrti put u povijesti prvaci NHL lige

Pittsburgh Penguinsi osvojili su Stanley Cup nakon što su u finalu NHL lige bili bolji od San Jose Sharksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pittsburgh Penguins su sinoć, nakon što su u šestoj utakmici finala sa 3-1 pobijedili San Jose Sharkse na njihovom ledu, stigli do četvrtog naslova prvaka NHL-a. završivši seriju sa 4-2 u svoju korist. Zadnji su put naslov osvojili 2009. godine, a prije toga 1991. i 1992.

Ovo je zaključak kojeg je bilo teško zamisliti na početku sezone kada su se Penguins mučili i kada su doveli Mikea Sullivana da na klupi zamijeni Mike Johnstona 12. prosinca. Pittsburgh je tako postao šesta momčad NHL-a koja je osvojila naslov nakon promjene trenera usred sezone.

Sullivan je u momčad uveo više brzine što je odgovaralo Sydneyu Crosbyju koji je sezonu završio na treći strijelac NHL-a sa 36 golova i 85 bodova u 80 utakmica. Na kraju je osvojio Conn Smythe trofej kao najkorisniji igrač doigravanja Stanley kupa.

Za San Jose Sharkse ovo je bilo prvo doigravanje u njihovoj 25 godina dugoj povijesti u kojem su vodili svega 49:15 minuta od ukupno odogranih 374:53 u seriji.

Pittsburgh je poveo u pet od šest utakmici uključujući i sinoć kada je Brian Dumoulin zabio power-play nakon osam minuta igre u prvoj trećini. U drugoj trećini je nadu San Joseu pružio Logan Couture koji je izjednačio na 1-1. Međutim, Kris Letang zabija za 2-1 nakon asistencije Crosbyja za Pittsburgh.

U zadnjoj trećini su Sharksi uputili smao dva udarca prema golu Matta Murraya koji je utakmicu završio sa 18 obrana. Vratara Sharksa Martin Jones je upisao 24 obrane.

Crosby je asisitirao i kod zadnjeg gola za Pittsburgh kojeg zabija Patric Hornqvist minutu prije kraja zadnje trećine. Crosby je voo doigravanje završio sa šest pogodaka i 19 bodova.
Penguins će pamtiti ovo prvenstvo u kojem su u doigravanju bili bolji od New York Rangerse, Washington Capitalse, Tampa Bay Lightning i na kraju Sharkse.

"Kako možete tražiti više od ovoga? Osvajanje kupa je ono što sanjate i za što igrate", kazao je na kraju Phil Kessel koji je najbolji strijelac Penguinsa sa 10 pogodaka i 22 boda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider