Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Suočio se s kritičarima

Horvat legendama: "Na koliko ste vi ovakvih prvenstava bili?, Metličić mu odgovorio: "Sad ću te nešto naučiti..."

Hrvatski rukometni izbornik porazgovarao je s legendama Kauboja pred kamerama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši su na Europskom prvenstvu na kraju bili osmi, a izbornik Hrvoje Horvat hrabro je stigao na megdan rukometnim legendama, koje su ga dočekale u televizijskom studiju. I nisu ga štedjeli, a osobito raspoložen bio je Petar Metličić.

"Hrvatska reprezentacija ne može biti zadovoljna s ovim rezultatom uz okolnosti. Uvijek idemo po medalju i to se očekuje od nas. Letvicu je bitno postaviti visoko. Ako se ne pripremaš za svjetski rekord, ne možeš ga ni srušiti. Uoči Eura nam je cilj bio borba za medalje, vidjeli smo se na postolju. Sanjali smo kako ćemo biti prva generacija koja će se kući vratiti s europskim zlatom, a onda su se stvari promijenile, naša očekivanja također", rekao je u Hrvoje Horvat u studiju RTL-a:

Ljestvica skupine I Rukomet Euro 2022: REZULTATI svih utakmica Europskog prvenstva divider

"S Francuzima smo uspjeli na početku ući u rat. Zbog nervoze ili neiskustva smo na početku utakmice bili pod dojmom pa se oporavili, ali ih nismo uspjeli dostići. Poslije toga igrači su nam znali dolaziti usred noći poslije testiranja. Nije bilo lako i svaka im čast.“

"Pobijedili smo Srbiju, riješili Ukrajinu na putu u drugi krug u kojem je otpalo još nekoliko igrača. Uvukla se nesigurnost i to nas je koštalo protiv Crne Gore. Kad ti padne samopouzdanje, izgledaš kao da se ne boriš. Nismo imali ni poštenu pripremu prije Crne Gore. Igrači su s čuvarima bili u sobama i nismo mogli raditi s njima. Pripremali smo se preko WhatsAppa."

gol expired Kakvo iznenađenje! Španjolci pregazili Dansku u nastavku i otišli u finale Europskog prvenstva divider

Tu je uskočio Pero:

"Čuo sam samo opravdanja. Imamo probleme, korona, nije to ta momčad, nije ovo, nije ono... Nitko mi ne može dokazati i uvjeriti me da su Crna Gora i Nizozemska bolji od nas“, krenuo je.

"Sigurno nije bilo lako, ali mislim da smo trebali minimalno igrati za peto mjesto i SP. Svaka čast Crnoj Gori i Nizozemskoj, ali mi smo s te dvije pobjede u igri. Igrači koji su bili tamo su dovoljno kvalitetni da dobiju te utakmice."

gol expired Jović zagrmio prema HRS-u i bocnuo Červara: "Kakvo pomlađivanje? Za Hrvatsku moraju igrati najbolji, a ne ovi tu" divider

"Moramo stvari postaviti na svoje mjesto. Onakva utakmica s Crnom Gorom, a pripremali ste ju tri dana. Nije stvar u tome da smo igrali loše, nego u pristupu. Pa nismo došli na teren i to je razočaranje. Nitko ne može naći opravdanje za to. Igrali smo dobro protiv Danske, ali što imamo od toga? Nitko nije očekivao kako ćemo dobiti Dansku i Francusku, ali Crnu Goru i Nizozemsku smo morali."

Rekao je Pero, a Horvat se ubacio:

"Na koliko ste prvenstava vi bili na kojima se morala mijenjati cijela momčad svaku utakmicu? Obrana nam je trebala biti forte, a do Crne Gore smo promijenili tri postave. Olako smo primali golove i zato smo bili nervozni i promašivali zicere. Iskreno, mislio sam da ću vas zvati iduće", rekao je.

Metličić je reternirao lekcijom…

"Sad ću te nešto naučiti jer sam bio u sličnoj situaciji. Radimo svoj posao iskreno i svima nam je u interesu da hrvatski rukomet bude što bolji. Nismo te mi postavili niti ćemo te smijeniti. Hrvatski rukomet nisi ni ti ni mi...

"No, moram ti reći da verbalnu utakmicu nećeš dobiti nikada. Izgubio si fokus s momčadi i svojih zadataka. Bio sam u toj situaciji. Uvijek su nas kritizirali, ali što da radim? Hoću li zato ubiti pola Hrvatske?"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider