Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
od 15. – 23. srpnja

Pannonian Challenge: Ekstremni svjetski spektakl stiže u Hrvatsku

Najveći festival ekstremnog sporta u regiji po 17. će put okupirati osječko tlo od 15. – 23. srpnja i u svoje redove dovesti nabolje vozače svijeta, koji će u inline, skate i BMX disciplinama zapaliti osječki zrak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istinski adrenalinski izazov, epicentar zabave koji u vrućim ljetnim danima nedostatak mora nadoknadi svojom energijom (ali i hladnom rijekom Dravom) svake godine neviđenom brzinom raste, a mjesto na tribinama teško ćete uloviti, osim ako se dobro ne potrudite doći na vrijeme ili pak prije vremena.

Prije 17 godina malo natjecanje lokalnih dečkiju koji su htjeli pokazati svoje vještine na bajkovima i skejtu, a danas ni manje ni više nego dio svjetske elite – dio Svjetskog BMX Freestyle kupa. Svjetski kup pod zaštitnom je rukom UCI-ja, a u 2016. posjetit će Kinu, Kanadu, SAD, Francusku i, vjerovali ili ne – Hrvatsku.

Festival svoja vrata otvara 15. srpnja, nakon čega dan poslije slijedi skate natjecanje, a 17. srpnja na scenu stupaju roleri u inline natjecanju. 18. i 19. rezervirani su za dodatne zabavne sadržaje, a od 20. kreće BMX trening i zatim natjecateljski dio. BMX, koji mnogi smatraju najuzbudljivijim sportskim spektaklom uživo, zapalit će osječki park Copacabanu od 21. do 23. srpnja, a uživo će ga prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta.

I Hrvatska ima svog asa u rukavu

Ne samo da Hrvatska ima svoje predstavnike u svim disciplinama, već ima i priliku zasjati na tronu ovog spektakla, i to uz pomoć Varaždinca Marina Ranteša, najboljeg hrvatskog BMX vozača, koji iz godine u godinu osječku publiku ostavlja bez teksta, a podij mu je već postao uobičajeno mjesto.

Marin Ranteš trikovima i savršenim okretima na svom BMX-u lagano se penje prema samom vrhu svjetske scene, a Pannonian Challenge upravo je prilika da svoj talent dokaže pred domaćom publikom, koja mu svu energiju velikodušno i vrati gromoglasnim navijanjem s osječkih tribina.

Vrijedi stoga srpanj rezervirati za ovaj spektakl, tijekom kojeg komarci napuštaju svoja staništa i vladavinu predaju zabavi, sportu i glazbi. Više na pannonian.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider