Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problemi s okom

Panika u Splitu: Blanka dan prije mitinga završila u bolnici!

Najbolja visašica svijeta u četvrtak je malo zabrinula svoje navijače pred kojima će u petak nastupiti na domaćoj splitskoj rivi...

Samo dan prije petog međunarodnog mitinga Slobodne Dalmacije najbolja svjetska visašica Blanka Vlašić završila je u bolnici s upalom rožnice lijevoga oka.

>> Blanka: Radije svjetski rekord nego olimpijsko zlato!

>> I to se dogodilo: Blanka doživjela prvi poraz u Dijamantnoj ligi!

Na predstavljanje svog atletskog mitinga, petog po redu, stigla je bez šminke.

"Nikad nije dosadno sa mnom. Sada imam problema s lijevim okom, rožnica mi je malo nadražena. Moram što više držati povez na oku, dobila sam kremu, bit će sve dobro do natjecanja. Ili udarim u dovratak, pa me uhvati zub, uvijek nešto...",otkrila je Blanka svoje jade istaknuvši kako je poput ženskog Gorana Ivaniševića, kojeg su uvijek znale zadesiti bizarne ozljede.

Šalu na stranu, Splićanka se nerado sjeća New Yorka i preskočenih 190 cm.

"Uvjeti su bili teški, ali i drugima je bilo tako. Ema Green bila je bolja", kaže Blanka.

Miting će se održati na rivi (18.30), lokacija je zanimljiva i te slike obići će svijet.

"Napravili smo iskorak i atletiku sa stadiona doveli građanima u grad", rekao je predsjednik ASK-a, organizatora natjecanja, Ivan Veštić.

Na rivi su postavljene tribine koje mogu primiti tisuću ljudi, ali uokolo se bez problema može natiskati još 10.000. Blanka je zadnji put u Splitu nastupala na Kupu kontinenata u rujnu prošle godine i tada je preskočila fenomenalnih 205 centimetara.

U petak neće imati previše opasnu konkurenciju, Šveđanka Ema Green morala je odustati zbog ozljede, baš kao i Talijanka Di Martino. Blanki će se sučeliti naša visašica Ana Šimić, Venelina Veneva (Bugarska), Tatjana Mnacakanova i Svjetlana Školina (obje Rusija), Ebba Jungmark (Švedska), Eyunn Grindem i Tonje Angelsen (obje Norveška) i Danielle Frenkel (Izrael).

Blankin otac i trener Joško Vlašić se na kraju malo očešao o HTV i sportskog urednika Brunu Kovačevića.

"To je nesvakidašnje natjecanje, žao mi je što na HTV-u nema malo više reklame. Da je u pitanju neki drugi sport, bliži Kovačeviću, mjesecima bi se vrtjelo nešto. Ali kako je riječ o atletici i Splitu, njemu to nije važno", rekao je Joško.

Nije spomenuo skijanje, ali poruka je bila jasna. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati