Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nove nade

Pala dva hrvatska rekorda: Horvati ruše granice!

Iza hrvatskih je atletičara vrlo uspješan vikend koji su obilježila dva nacionalna seniorska rekorda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Horvat postavio novi hrvatski rekord na 100 metara na Azusa Pacific Last Chance Qualifier natjecanju u SAD-u. S rezultatom 10.20 (vjetar +1.5) popravio je rekord Dejana Vojnovića iz 2001. godine za pet stotinki. Naravno, osim što je s tim rezultatom srušio i mlađeseniorski državni rekord, istrčao je i B normu (10.21) za Svjetsko prvenstvo koje će se u kolovozu održati u Moskvi.

Na međunarodnom atletskom mitingu u Splitu Ivan Horvat je postavio novi hrvatski rekord preskočivši 5.61 m. Time je popravio svoj rekord iz lipnja prošle godine za jedan centimetar.

Od ostalih rezultata iz Splita treba spomenuti i pobjedu Nedžada Mulabegovića u bacanju kugle. S hicem od 20.20 m također je ispunio B normu (20.10) za SP u Moskvi, a slavio je ispred Marina Premerua (19.75 m). Ana Šimić je uvjerljivo pobijedila u skoku u vis sa 1.91 m. Bilo je i dobrih rezultata naših juniora, pa je tako Petra Jakeljić bacila kladivo 59.25 m, Filip Mihaljević je bacio disk (1.75 kg) do 61.84 m, a kuglu (6 kg) do 18.70 m, dok je Sanda Kočiš pobijedila na 800 m sa 2:08.93. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider