Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki uspjeh hrvatskog skijanja

Otkazan posljednji veleslalom sezone, Filip Zubčić završio sezonu na trećem mjestu!

Otkazane su posljednje utrke Svjetskog skijaškog kupa koje su se trebale održati u Kranjskoj Gori.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni skijaški savez (FIS) objavio je kako su zbog epidemije koronavirusa otkazane utrke veleslaloma i slaloma za Svjetski kup skijaša koje su se trebale održati u subotu i nedjelju u Kranjskoj Gori te kako je stoga sezona 2019./2020. i službeno završena.

"Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja, naš je prioritet. FIS u potpunosti poštuje odluke nacionalnih i regionalnih vlada, kao i njihovih zdravstvenih stručnjaka kada su u pitanju javna okupljanja", objavio je FIS.

gol expired Filip Zubčić ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu: Spektakularnom drugom vožnjom s 12. do prvog mjesta! divider

Ranije u četvrtak su organizatori utrka u Kranjskoj Gori objavili kako su kod troje članova karavane Svjetskog kupa otkriveni simptomi bolesti COVID-19, a jedna od njih bila je i pozitivna na testu.

Još prošloga tjedna otkazana je završnica Svjetskog kupa koja se trebala održati u Cortini d'Ampezzo od 18. do 22. ožujka.

gol expired Neviđene scene na Parku prinčeva: Zvijezde PSG-a brutalno ponižavale Haalanda i Dortmund divider

Nakon što je otkazano posljednjih šest utrka iz kalendara, ukupnim pobjednikom Svjetskog kupa postao je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 1202 boda, 54 više od drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 161 više od trećeg sunarodnjaka Henrika Krostoffersena.

Otkazivanjem utrke u Kranjskoj Gori osvajač malog Kristalnog globusa u veleslalomu postao je Kristoffersen sa 394 boda, šest više od drugog Pinturaulta, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sezonu okončao na trećoj poziciji u toj disciplini s 368 bodova.

Kristoffersenu je pripao i mali Kristalni globus u slalomu, on je osvojio 552 boda, dva više od drugog Francuza Clementa Noela, a 57 više od trećeg Švicarca Daniela Yulea.

gol expired Prije dva dana sprdao se s koronavirusom, a sada je prvi zaraženi košarkaš u NBA ligi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider