Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispred Cambridgea

Osmerac Oxforda pobjednik međunarodne regate Sveti Duje

Osmerac Oxforda pobjednik je 14. međunarodne veslačke regate Svetog Duje, a posada Cambridgea je zauzela drugo mjesto dok je posada osmerca Sveučišta Zagreb osvojila treće mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo je 11. godinu zaredom da posade Oxforda i Cambridgea sudjeluju na međunarodnoj regati Svetog Duje i to je njihov jedini međusobni sraz u svijetu nakon utrke na Temzi gdje je ove godine nedavno također pobijedila ekipa Oxforda.

Međunarodna regata Svetog Duje održava se na veslačkoj stazi Spinut, a sutra u splitskoj Gradskoj luci, ispred Rive, upriličit će se revijalna utrka legendi Oxforda, Cambridgea i Splita. Ravnatelj međunarodne regate Svetog Duje Toni Gamulin je izjavio kako postoji zamisao da se ubuduće i ta regata preseli u splitsku Gradsku luku.

"Preseljenjem ove međunarodne regate u splitsku Gradsku luku to bi natjecanje dobilo dodatnu atraktivnost. Sudjelovanjem posada osmeraca Oxforda i Cambridgea na međunarodnoj regati Svetog Duje te u revijalnoj utrci legendi u turističkoj predsezoni, Hrvatska i Split dobijaju nemjerljivu promociju na engelskom tržištu", istaknuo je Gamulin.

Po Gamulinovim riječima, ovim međunarodnim veslačkim natjecanjem, na kojem je ove godine sudjelovalo 30 sveučilišnih posada iz devet zemalja, pridonosi se popularizaciji akademskog sporta, a posebice veslanja.

Član Organizacijskog odbora međunarodne utrke Svetog Duje Denis Boban je izjavio kako ta međunarodna veslačka regata i revijalna utrka legendi osmeraca Oxforda, Cambridgea i Splita daju golem doprinos trusitičkoj afirmaciji Splita i Hrvatske.

Član trećeplasirane posade osmerca zagrebačkog Sveučilišta Ivan Rebić je rekao kako je zadovoljan rezultatom.

"Posade Oxforda i Cambridgea su nedostižne, one imaju snažnu logistiku tako da je naše treće mjesto uspjeh sa kojim smo zadovoljni", kazao je Rebić.

Četvrto mjesto na međunarodnoj veslačkoj regati Svetog Duje, osvojila je ekipa Sveučilišta Aachen, peta je bila posada Sveučilišta Novi Sad dok je šesto mjesto osvojio osmerac Sveučilišta Split.

Ove su godine na međunardonoj regati Svetog Duje po prvi puta sudjelovale i ženske posade osmeraca Oxforda i Cambridgea. Prvo mjesto osvojila je ženska ekipa Oxforda, drugoplasirana je ženska posada Cambridgea dok je treće mjesto pripalo ženskopj posadi sveučilišta Hamburg. I u nedavnom međusobnom srazu na Temzi ženska posada Oxforda je pobijedila ekipu Cambridgea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider