Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Majka vidno potresena

Ipak ostaje iza rešetaka zbog ubojstva: Oscaru Pistoriusu odbijeno uvjetno puštanje na slobodu

Roditelji Reeve Steenkamp protiv su njegovog prijevremenog puštanja jer smatraju da Oscar Pistorius nikada nije rekao istinu.

Oscar Pistorius (Foto: Afp)

Bivšoj južnoafričkoj paraolimpijskoj zvijezdi Oscaru Pistoriusu, osuđenom 2016. godine zbog ubojstva djevojke Reeve Steenkamp, ​​komisija je u petak odbila uvjetno puštanje na slobodu, objavio je Odjel za zatvorske službe JAR-a i odvjetnica obitelji žrtve.

"Ne znam zbog čega je zahtjev odbačen, samo su nas izvijestili da je odbačen i da će se o njemu ponovno razgovarati za godinu dana", rekla je Tania Koen.

Povjerenstvo se sastalo u petak ujutro u zatvoru Atteridgeville, u blizini Pretorije, u kojem se nalazi Pistorius koji je osuđen na više od 13 godina zatvora.

Južnoafrički zakon predviđa da osoba osuđena za ubojstvo može dobiti prijevremeno puštanje na slobodu nakon što istekne polovica kazne.

Roditelji Reeve Steenkamp protiv su njegovog prijevremenog puštanja jer smatraju da Oscar Pistorius nikada nije rekao istinu.

"Ne vjerujem u njegovu priču", rekla je vidno potresena majka June Steenkamp novinarima okupljenim oko automobila u kojem je stigla u zatvor kako bi sudjelovala u saslušanju pred povjerenstvom.

Saslušanje je "bolan" trenutak za roditelje žrtve koji žive "doživotnu kaznu" od nasilne smrti svoje kćeri, kazala je Koen. "Nedostaje im svaki dan".

Oni "vjeruju da ne bi trebao biti pušten" jer "nije pokazao nikakvo kajanje i nije na rehabilitaciji jer da jest - bio bi iskren i ispričao bi pravu priču o onome što se dogodilo te noći", naglasila je.

Pucao na provalnika

U ranim jutarnjim satima na Valentinovo, 14. veljače 2013., Pistorius je pucao iz pištolja kroz vrata kupaonice iz svoje spavaće sobe. Reeva Steenkamp (29), koja je došla provesti noć u njegovom domu u Pretoriji, upucana je četiri puta.

Bogat, slavan, šesterostruki paraolimpijski pobjednik nadimka Blade Runner zbog proteza koje je nosio, uhićen je rano ujutro. Priznao je da je pucao, ali i rekao da je to napravio jer mu se činilo da je provalnik uspio provaliti u njegov ultrasigurni dom.

Tijekom suđenja, koje je osam mjeseci 2014. godine emitirano uživo na televiziji, bivša se zvijezda pojavila u suzama, čak je i povraćala dok je čitan nalaz obdukcije.

Osuđen je na pet godina zatvora zbog ubojstva iz nehaja.

Tužiteljstvo je smatralo da je kazna preblaga i tražilo presudu za ubojstvo. Potom je osuđen na šest godina zatvora.

Kaznu je tužiteljstvo i dalje smatralo nedovoljnom. Vrhovni žalbeni sud Pistoriusa je na kraju 2017. osudio na 13 godina i 5 mjeseci zatvora.

Odbačen od svojih sponzora, uništen, pali idol prodao je kuću kako bi mogo platiti odvjetnike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider