Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Galerija fotografija

Olimpijsko selo i službeno je otvoreno: Pogledajte gdje će biti smješteni sportaši u Tokiju

U njemu će spavati oko 18 tisuća sportaša i službenih osoba.

U utorak, deset dana prije početka Olimpijskih igara, u Tokiju je službeno otvoreno Olimpijsko i Paraolimpijsko selo u kojem će biti smješteno oko 18.000 sportaša i službenih osoba.

Uobičajeno vesele svečanosti popraćene odbrojavanjem dana i sati do početka Olimpijskih igara u ovom su slučaju bile zasjenjene sve većom zabrinutošću lokalnog stanovništva zbog održavanja Igara u doba borbe protiv širenja koronavirusa.

Mjere u Tokiju ostat će na snazi do 22. kolovoza

Tokio je od ponedjeljka ušao u četvrto razdoblje stanja opće opasnosti zbog pandemije COVID-19, a te će mjere ostati na snazi do 22. kolovoza, daleko nakon datuma završetka Igara koje će se u Japanu održati od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Olimpijsko i Paraolimpijsko selo smješteno je u Tokijskom zaljevu, prostire se na 44 hektara na kojima je izgrađena 21 zgrada za stanovanje sportaša i službenih osoba.

Olimpijske delegacije već su počele pristizati u Tokio, a do kraja bi se tjedna u Olimpijskom selu trebalo smjestiti već više od 2200 natjecatelja.

Prvi slučajevi zaraze već su se pojavili

Nažalost, među onima koji su već stigli u Tokio pojavili su se prvi slučajevi zaraze koronavirusom, što je povećalo zabrinutost među ionako skeptičnim građanima Japana da će održavanje Igara pridonijeti širenju zaraze u njihovoj zemlji.

Dva člana olimpijskog izaslanstva Ugande, jedan srpski sportaš i član izraelske reprezentacije imali su pozitivne rezultate na testiranju na koronavirus.

Olimpijsko je selo u uobičajenim okolnostima mjesto druženja sportaša koji dolaze iz svih kutaka svijeta, mjesto za zabavu i opuštanje. No u Tokiju toga neće biti.

Oštre protuepidemijske mjere

Na snazi su oštre protuepidemijske mjere, prema kojima svi stanovnici sela uvijek moraju držati najmanje dva metra razmaka jedni od drugih. Njihovi susreti moraju biti što kraći, bez ikakvog kontakta, a dulje zadržavanje nije dopušteno ni u kantini. Nošenje maski obvezno je pri svakom izlasku iz soba. Sportašima je zabranjen bilo kakav kontakt s domaćim stanovništvom, a uskraćeni su im i turistički obilasci lokalnih znamenitosti.

Svaki će sportaš morati napustiti Olimpijsko selo najkasnije dva dana po završetku svog posljednjeg nastupa na Igrama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider