Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potrudili su se

Olimpijski plamen započeo put po Japanu: Evo kako izgleda cijeli plan

Štafeta olimpijske baklje započet će 25. ožujka u prefekturi Fukushima, u spomen na žrtve nuklearne katastrofe uzrokovane jakim potresom i tsunamijem 2011. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijski plamen započeo je put po Japanu gdje će se u Tokiju sljedeće godine održati ljetne olimpijske igre odgođene zbog pandemije koronavirusa.

Igre su se trebale održati ovo ljeto no zbog pandemije, koja je uzrokovala otkazivanje i odgodu brojnih sportskih događanja, pomaknute s na sljedeću godinu i održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza. Baklja će najprije biti izložena u 14 prefektura prije nego što počne njezino putovanje u ožujku.

Na put po Japanu su krenule dvije olimpijske baklje - prva za Olimpijske igre, a druga za Paraolimpijske igre, koje će se održati između 24. kolovoza i 5. rujna 2021. godine.

Od gradske skupštine preko Fukushime do Tokija

Baklje su bile izložene prvog dana putovanja u zgradi gradske skupštine Tokija. Potom će biti izložene u 72 različita grada, najprije 7. studenog u Ishikawi, javljaju japanski mediji. Ovim predstavnici države i organizatori žele povećati interes za Olimpijske igre u domovini i izgraditi olimpijski duh.

Štafeta olimpijske baklje započet će 25. ožujka u prefekturi Fukushima, u spomen na žrtve nuklearne katastrofe uzrokovane jakim potresom i tsunamijem 2011. godine.

Put olimpijske baklje trajat će 121 dan, a putovat će kroz svih 47 japanskih prefektura i 859 gradskih središta. Baklja za Paraolimpijske igre obići će zemlju u kolovozu.

Olimpijski plamen zapaljen je 12. ožujka na mjestu ruševina nekadašnjeg hrama u drevnoj Olimpiji u Grčkoj, a u Japan je stigao četiri dana prije odgađanja Igara 24. ožujka.

Baklja tada nije putovala zemljom, ali su je organizatori izložili u japanskom olimpijskom muzeju u blizini glavnog olimpijskog stadiona u Tokiju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider