Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Snaga sporta

Olimpijski dan 2020. - najveći svjetski online trening

Ove godine zbog pandemije koronavirusa održat će se 24-satni online trening na kojem će sudjelovati brojni olimpijci, sportaši i navijači diljem svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak, 23. lipnja u organizaciji Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) održat će se godišnja proslava sportskih i olimpijskih vrijednosti, Olimpijski dan 2020.

Ove godine zbog pandemije koronavirusa održat će se 24-satni online trening na kojem će sudjelovati brojni olimpijci, sportaši i navijači diljem svijeta.

U ovom projektu sudjelovat će 23 olimpijca, te brojni sportaši koji će diljem svijeta voditi vježbe uživo u 11 sati po lokalnom vremenu kroz 20 vremenskih zona na @olympics Instagramu uživo.

"Proslava olimpijskog dana je drugačija nego prijašnjih godina, ali istodobno to je naša poruka o snazi sporta koja budi nadu i optimizam," rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

"Udružimo se zajedno kako bi iskoristili snagu sporta za pripremu odgođenih Olimpijskih igara“, dodao je.

Otkako je pandemija COVID-19 prisilila MOO na odgodu Olimpijskih igara, oko 5.000 olimpijaca okupilo je nevjerojatnih 243 milijuna ljudi online u više od 50 zemalja u #StayStrong, #StayActive, #StayHealthy kampanjama dijeleći svakodnevne vježbe i savjete kako ostati zdrav u tijelu i umu.

Obilježavajući rođenje modernih olimpijskih igara 23. lipnja 1894., Olimpijski dan osnovan je 1948. i obilježava se radi promicanja sudjelovanja u sportu bez obzira na dob, spol ili atletske sposobnosti, kao i prilika za slavljenje olimpijskih vrijednosti širom svijeta.

"Sada smo svi u istoj situaciji", dodao je Bach. "S globalnom krizom koronavirusa, svi živimo s puno neizvjesnosti u budućnosti. U ovim teškim vremenima potrebne su nam vrijednosti sporta, naše zajedničke olimpijske vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva, poštovanja i solidarnosti, više nego ikad prije," dodao je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider