Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki izazov

Olimpijske igre u doba pandemije koronavirusa: Objavljeno je kako će to izgledati

Organizatori OI Tokio 2020, japanska vlada i uprava metrpolitanskog područja Tokio raspravljali su u srijedu o tome kako glavni japanski grad planira ugostiti Igre sljedeće ljeto i koje mjere je potrebno provesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportaši koji sudjeluju na Olimpijskim igrama morat će priložiti negativan test na COVID-19 napravljen najviše 72 sata prije njihovog dolaska u Japan i bit će podvrgavani testiranjima na koronavirus "svakih 96-120 sati" tijekom Igara, navodi se u izvješću kojeg su u srijedu objavili organizatori.

Organizatori OI Tokio 2020, japanska vlada i uprava metrpolitanskog područja Tokio raspravljali su u srijedu o tome kako glavni japanski grad planira ugostiti Igre sljedeće ljeto i koje mjere je potrebno provesti da se osigura sigurno okruženje za sportaše i sve sudionike Igara.

Trenutačno svi koji dolaze u Japan moraju provesti u karanteni 14 dana, no sportaši i svi koji su ključni za održavanje Igara bit će izuzeti od tog ograničenja.

Više od 15,000 sportaša trebalo bi doći u Tokio i sudjelovati na olimpijskim igrama koje počinju 23. srpnja, a većina bi ih trebala biti smještena u Olimpijskom selu.

U izvješću se navodi da će centar za testiranje sportaša na koronavirus biti smješten u Selu.

Organizatori će također pokušati navesti sportaše da što manje vremena provode u Tokiju nego što bi inače radili.

"Želimo biti obzirni prema sportašima pa Selo neće biti tako strogo", izjavio je izvršni direktor organzacijskog odbora Tokio 2020 Toshiro Muto.

Što s gledateljima?

"Nakon što Igre završe želimo da se sportaši vrate u domovinu što prije", dodao je.

Japanski mediji su u srijedu objavili da će za vrijeme trajanja Igara biti dopušten ulazak u Tokio "velikom" broju stranih posjetitelja.

Međutim, u danas objavljenom izvješću stoji kako konačna odluka o broju stranih gledatelja neće biti donesena prije proljeća.

Svi se nadaju cjepivu

Izglede da se Igre održe sigurno sljedeće ljeto povećavaju vijesti o razvoju cijepiva protiv COVID-19.

Uspješno cjepivo moglo bi učiniti suvišnima mnoge protumjere protiv COVID-19 o kojima trenutačno raspravljaju organizatori Igara, ali Muto je naglasio da se s organizacijom i pripremom za OI idu dalje, sa ili bez cjepiva.

"Što se tiče cijepiva, tek smo nedavno vidjeli prve pozitivne vijesti , ali trenutačno cijepivo još nije dostupno. Što se može dogoditi, što bi se moglo dogoditi, nije jasno pa mi radimo dalje pod pretpostavkom da cijepiva nema", dodao je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider