Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ludih mjesec i pol

Ljetne olimpijske igre u novom terminu: Dva velika natjecanja praktički će se spojiti

Podsjetimo kako je Los Angeles do sada dva puta bio domaćin ljetnih Olimpijskih igara i to 1932. te 1984. godine.

Paljenje olimpijskog plamena (Foto: Afp)

Organizatori ljetnih Olimpijskih igara 2028. godine, a to je grad Los Angeles, odredili su datum održavanja tog najvećeg sportskog događaja. Los Angeles će 2028. ugostiti svjetske sportaše od 14. do 30. srpnja.

Spomenute datume potvrdio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti, a prenosi novinska agencija Sta. Svečana ceremonija otvaranja Igara održat će se 14. srpnja na SoFi stadionu, a recimo i kako će isti grad ugostiti Paraolimpijske igre koje će početi 15. kolovoza.

Los Angeles ne namjerava veliku gradnju sportskih objekata

"Spoznaja datuma održavanja Igara sada gradu Los Angelesu daje čvrst rok kada će morati biti spreman za najveći sportski događaj", na konferenciji je spomenula Nicole Hoevertsz, izvršna direktorica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

No, u Los Angelesu ne namjeravaju veliku gradnju novih sportskih objekata već će pokušati maksimalno smanjiti ukupne troškove i iskoristiti sve što mogu od postojeće infrastrukture. Inače, projicirani proračun Igara je oko 6,8 milijardi eura.

Podsjetimo kako je Los Angeles do sada dva puta bio domaćin ljetnih Olimpijskih igara i to 1932. te 1984. godine.

Ludo ljeto 2028.. Euro i Olimpijske igre "spojeni"

Do OI u Los Angelesu 2028. domaćin će Igrama još biti Pariz 2024. godine.

Ta činjenica da će se Olimpijske igre u Los Angelesu održati od 14. do 30. srpnja značit će pomak u odnosu na dosadašnju praksu kada bi Igre započinjale krajem srpnja i završavale sredinom kolovoza.

Ujedno, ovo će dovesti do toga da će spojiti, a možda i preklopiti Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre. U ljeto 2028. igrat će se Euro, a premda službeni termin još nije određen (kao niti domaćini), za očekivati je da će to biti negdje od sredine lipnja pa do sredine srpnja, nakon čega će se svi ljubitelji sporta s nogometa prebaciti na rukomet, košarku, atletiku, vaterpolo i ostale sportove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider