Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Reprezentacija u novom sastavu

Balićev povratak u hrvatsku rukometnu reprezentaciju: Otkrio želi li postati izbornikom

U Zagrebu se okupila hrvatska rukometna reprezentacija u sklopu obveza za EHF Euro Cup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija danas se okupila u Zagrebu te odmah otputovala u Sv. Martin na Muri, gdje će u sklopu reprezentativnog tjedna odigrati tri utakmice EHF EURO Cupa protiv Mađarske i Slovačke dva puta.

To će biti prvi ispiti za Ivana Balića, koji odnedavno ima ulogu pomoćnika u stožeru izbornika Hrvoja Horvata.

"Crvena mi je najdraža boja pa se njoj uvijek vraćam. Ovo je za mene neka nova uloga, izbornik i ja smo puno razgovarali, pričamo istim jezikom i tu ne bi trebalo biti puno problema", kazao je Balić i dodao kako želi pomoći mladima igračima u reprezentaciji.

gol expired Najveći se vraća: Ivano Balić ponovno dolazi na klupu reprezentacije divider

"Puno je mladih igrača, trebat će nam više vremena i više rada. Mislim da će sve doći na svoje. Vratio sam se jer je rukomet moj život. Cilj je unaprijediti cjelokupnu igru. Hrvatska ima potencijala i možemo to napraviti. Kroz karijeru sam uvijek pomagao mladima i to mi je izazov, ispunjava me i smatram da mogu pomoći", rekao je Balić.

"Nemam ambiciju postati izbornikom"

Legendarni hrvatski rukometaš otkriva kako nema ambicije postati izbornik, već je tu da pomogne izborniku i mladim igračima.

'Nemam ambicije biti izbornik, tu sam da pomognem Horvatu. Cilj je da reprezentacija napreduje. U Francuskoj smo bili bolji nego u Egiptu, ali ne bih se vraćao u prošlost. Trebamo se okrenuti budućnosti", kazao je Balić i dodao kako u nadolazećim utakmicama neće biti Domagoja Duvnjaka, Igora Karačića i Željka Muse, koji su pošteđeni odlukom izbornika.

Dosta promjena na popisu igrača

Na to se nadovezao izbornik Horvat, koji je otkrio kako će još nekoliko igrača izostati s reprezentativnog okupljanja.

Zbog situacije s koronom s popisa su otpali Martinović, Cindrić, Mamić i Ivanković. Na tome smo se zaustavili. Prvi cilj nam je selekcija igrača koji mogu igrati u oba pravca kako bismo smanjili broj izmjena. To nam je dosad bio problem. Imamo puno novih lica, posebno na poziciji pivota", kazao je Horvat.

U prve dvije utakmice ovog natjecanja Hrvatska je ostvarila dvije pobjede protiv Mađarske i Španjolske, a sada igra dvije utakmice protiv Slovačke u Varaždinu, 28. i 29. travnja te 1. svibnja protiv Mađarske u Vezspremu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider