Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo naprijed!

Jedan sport radi sjajnu stvar za hrvatski turizam: Više od 25 tisuća noćenja ove godine

Kruna ovogodišnje reprezentativne sezone dakako su nastupi ženske i muške seniorske reprezentacije na Europskim prvenstvima u Italiji i Bugarskoj.

Odbojka (Foto: Afp)

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Zagrebu je primila vodstvo Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) na čelu s predsjednikom Franom Žanićem te direktoricom Valentinom Bifflin.

Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacija nakon sjajnih prošlogodišnjih uspjeha i medalja ove će godine ponovno na velikim natjecanjima predstavljati Hrvatsku. Istaknuta je važnost sportaša u promociji Hrvatske, koja je ove godine domaćin dva velika međunarodna odbojkaška natjecanja.

Hrvatska muška reprezentacija u Zadru igra Zlatnu europsku ligu od 11. do 18. lipnja, dok se Final Four Zlatne europske lige također igra u Zadru od 24. do 25. lipnja. Hrvatska je pak prvi put domaćin Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje se u Osijeku igra od 1. do 11. kolovoza. Ovi događaji rezultirat će s više od 25 tisuća ostvarenih noćenja u destinacijama diljem Hrvatske.

Uz navedena natjecanja u Bibinju se igra i CEV drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo za kadete. Naše reprezentacije bit će veliki promotori hrvatskog sporta izvan granica Hrvatske. Ženska seniorska reprezentacija igra prestižnu FIVB Ligu nacija na turnirima u Japanu, Brazilu i Tajlandu, a za to natjecanje pripremat će se u Zagrebu u novom hotelu Zonar.

"Zahvaljujem Vladi RH te ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac na odličnoj suradnji i podršci koju daju hrvatskom sportu, a posebno odbojci. Bezrezervna podrška i razumijevanje te dvije krovne institucije u Hrvatskoj jako su važni za razvoj mladih sportaša i sportašica u njihovim sportskim karijerama i životu. Hrvatski odbojkaški savez i dalje će biti ustrajan promotor Hrvatske u Europi i svijetu, kako u seniorskim konkurencijama tako i u svim mlađim dobnim kategorijama", istaknuo je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Na sastanku su razgovarali o planovima i projektima Hrvatskog odbojkaškog saveza i daljnjem razvoju odbojke u Hrvatskoj te o 2. Svjetskom kongresu sportskog turizma, na kojem će poseban fokus staviti na pozicioniranje Hrvatske kao destinacije sportskog turizma.

Kruna godine: ženski i muški nastup na seniorskom EP-u

Ženska kadetska reprezentacija direktno se s turnira MEVZA kvalificirala na Europsko prvenstvo u Srbiji i Mađarskoj, a pripremat će se u Valpovu, dok će se njihove starije kolegice iz juniorske reprezentacije pripremati u Osijeku, gdje će početkom kolovoza igrati Svjetsko juniorsko prvenstvo. Važno je naglasiti da će se na Svjetskom juniorskom prvenstvu igrati dvije grupe te će Grad Osijek ugostiti reprezentaciju Turske, Dominikanske republike, Perua, Nigerije, SAD-a, Srbije, Poljske, Meksika, Japana i Koreje.

Kruna ovogodišnje reprezentativne sezone dakako su nastupi ženske i muške seniorske reprezentacije na Europskim prvenstvima u Italiji i Bugarskoj, za koja će se naše reprezentacije pripremati u Zadru, Vinkovcima i Osijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider