Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
emocije na svakom koraku

Nova TV u domu svjetskog prvaka u gimnastici: "Napravili smo rijeku suza"

24 sata kasnije i dalje zvuči kao san, ali Hrvatska ima svjetskog prvaka u gimnastici.

Tin Srbić je momak koji je pokazao da se upornost, trud i pošten rad ipak isplate. Hrvatska ima novog svjetskog prvaka na preči, a Nova TV sve reakcije na njegov uspjeh!

Kraj svih pehara i medalja u sobi, Tin Srbić morat će dobro razmisliti gdje napraviti mjesta za svjetsko zlato na preči. U obiteljskoj kući u zagrebačkoj Dubravi sinoć oko 22 sata zavladala je nevjerica.

"Ja sam gledala u svojoj sobi, tata je gledo u svojoj sobi, mama je otišla van kuće tak da je svako bio zaseban. Samo se čulo vrištanje i onda kad je bilo konačno da je prvi, onda je došlo plakanje, grljenje, slavljenje", ispričala je Tinova sestra Tena.

Otac je pak sa suzama u očima rekao:

"Je, je... stvarno ne možeš vjerovati da se to dogodilo", poručio je otac Saša Srbić.

Majku Karin, inače odgajateljicu u vrtiću, izvukli smo s posla da nam ispriča dojmove.

"Bilo je suza - potoci suza! Rijeku smo napravili. Ma ja pobjegnem kad Tin vježba, ali budući da je bilo na kompjuteru mogla sam pogledat poslije, kad je doskočio sigurno", ispričala je majka Karin Srbić.

U gimnastički svijet Tin je doskočio s 4 godine. Njegov prvi trener dobro se sjeća kad ga je otac prvi put doveo u prostorije Hrvatskog sokola - gimnastičkog kluba u kojem je ostao do danas.

"Vidim ga ja da se tu muva, onako je zatajan, ajde idemo probat - možda će nešto biti od njega. On ga je doveo na prvi trening - od prvog treninga do danas on šuti, radi, izvršava sve zadatke", kaže Ratko Jovanović, prvi trener svjetskog prvaka.

I to u kakvim uvjetima.

Na ovoj 35 godina staroj spravi novi svjetski prvak zaljubio se u preču. Tu je godinama učio osnove, daleko od idealnih gimnastičkih uvjeta. Kao što možete vidjeti strop je udaljen samo par metara od preče, a njeni temelji leže kat ispod, na šanku narodnjačkog kluba!

"Tu je vidite blizu zid, gore visoko strop za sve te letne elemente - to nisu nikakvi uvjeti. Znači, mi smo u ovoj dvorani koja je stara 130 godina uspjeli stvoriti svjetskog prvaka", otkrio je Jovanović.

Za to je najzaslužniji Tinov karakter, ističe ponosna majka.

"Miran, poslušan, a spretan! Takav je bio uvijek", tvrdi majka.

Tinova sestra, i sama bivša perspektivna gimnastičarka, dodaje kako su roditelji odigrali veliku ulogu u Tinovom uspjehu.

"Da nisu bili voljni tolko se žrtvovat za nas dvoje, mislim da ništa od ovog ne bi bilo moguće. Škola u centru samo zato da budemo blizu treninga, svaki dan nas vozit tamo, vozit nazad...", prisjeća se sestra Tena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider